Zo maak je Napolitaanse pizza

Culy 2 jun 2017 Recepten

De bekende kookboekenserie De Zilveren Lepel heeft een nieuwe aanwinst: een boek volledig gewijd aan Napels en de Amalfikust. En wij mogen er een lekker recept uit publiceren voor Napolitaanse pizza.

Verhit de oven tot 250 graden.

Verdeel de tomaten gelijkmatig over het pizzadeeg en plet grote stukken met een vork of je vingers. Leg de plakjes knoflook erop en strooi het zout erover. Bedruppel de tomaten royaal met olijfolie.

Zet de pizza 10 minuten in de oven. Haal hem eruit, bestrooi hem met oregano en zet hem nog eens 8-10 minuten in de oven of tot de korst goudbruin en knapperig is. Zet de Napolitaanse pizza warm op tafel.

Napolitaanse pizza

Fotografie: © Simon Bajada, Phaidon Press Limited, 2016

De Zilveren Lepel – Napels en de Amalfikust ligt vanaf nu in de (digitale) boekwinkel voor € 35,-.

Voor 2 kleine pizza’s of 1 grote:

  • Pizzadeeg
  • 800 gram San Marzano tomaten uit blik, uitgelekt en zonder pitjes
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • Mespunt zout
  • Olijfolie
  • Gedroogde oregano om te garneren
Reageer op artikel:
Zo maak je Napolitaanse pizza
Sluiten