Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 4 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

In Australië zit een restaurant met gnocchi in de hoofdrol

Ben je gek op gnocchi? Dan móet je naar Australië. Want Gnocchi Gnocchi Brothers is een restaurant dat helemaal draait om verse, homemade gnocchi!

Een gnoccheria noemen ze het: het restaurantje Gnocchi Gnocchi Brothers in het Australische Brisbane. Het biedt plek aan 30 personen en je kunt er tegelijk afhalen.

Hier eet je gnocchi met wilde paddenstoelen en truffelsaus, gnocchi bolognese, gnocchi met eendenragout en nog veel meer gerechten die allemaal draaien om de geliefde Italiaanse aardappeltjes slash pasta.

Gnocchi Gnocchi Brothers
Bron: Gnocchi Gnocchi Brothers

100 kilo aardappelen

De gnocchi wordt elke dag vers gemaakt, evenals de sauzen. Zo gaat er per dag makkelijk 100 kilo aardappelen doorheen bij Gnocchi Gnocchi Brothers. De soorten die ze gebruiken: Desirée aardappelen en de zogenaamde Dutch Cream aardappel. Laatstgenoemde soort wordt geteeld in Tasmanië en heeft een rijke, boterige smaak. Perfect voor gnocchi dus!

Naast zes soorten gnocchi zijn er ook enkele bijgerechten, zoals spareribs in Toscaanse stijl en verse frietjes met truffelzout. Ook zijn er klassieke Italiaanse toetjes verkrijgbaar: tiramisù, cannoli en pannacotta bijvoorbeeld.

Máár ze houden het simpel: je moet hier snel, lekker en betaalbaar kunnen eten. Dus geen poespas.

Wie zijn de Gnocchi Gnocchi Brothers?

Ben Cleary-Corradini (voedselimporteur) en Theo Roduner (chef) openden hun eettentje al eerder, in de vorm van een serie pop-up marktkraampjes met dezelfde naam. Daarmee stonden ze al op festivals, markten en evenementen door heel Australië.

Naast de marktkraampjes is er nu dus een eigen hotspot, in Brisbane, waar je niet alleen de lekkerste gnocchi kunt afhalen, maar ook ter plekke kunt opeten.

Gnocchi Gnocchi Brothers zit aan 210 Given Terrace in Paddington (een voorstad van Brisbane).

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.