Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 18 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Hét culinaire tankstation van Nederland: Scheiwijk

Een broodje kroket, een voorverpakte tonijnsandwich of een gevulde koek. Klassiekers wanneer het gaat om snacks bij het tankstation. We schreven er niet voor niets al een artikel over. Maar de kritische eter sturen we liever de A27 op. Daar vind je Scheiwijk: een tankstation voor fijnproevers.

Scheiwijk

Dé culinaire pitstop heeft twee locaties, waar we -eerlijk toegegeven- zelfs ook wel ‘s voor zijn omgereden. Volgens Scheiwijk kan eten langs de weg namelijk ook huisgemaakt en (h)eerlijk zijn.

“Wij houden zelf van goed eten en daarom mogen onze gasten ook rekenen op kwaliteit”, lezen we op de website. Iets wat we alleen maar kunnen toejuichen.

Uit de regio

Waar andere tankstations hun inkopen doen bij de gigant, kiest deze vestiging voor producten uit de regio en -wanneer mogelijk- biologisch. Dat kan een bakker, een slager, een kaasboerderij of een tuinder zijn. Verwacht zelfgemaakt Italiaans schepijs, een vers koekje bij de erg lekkere koffie én ‘een voorbeeldig broodje bal’, aldus culinair recensent Hiske Versprille in de Volkskrant.

Van ‘t huis

Naast dus dat huisgemaakte koekje bij de koffie, maken Ingrid en broer René de Wagenaar plus team nog veel meer zelf. Wat dacht je van vers gebakken pastéis de nata in de ochtend en huisgemaakte pesto op een vers belegd broodje? O ja en die gevulde koeken, die vind je ook bij Scheiwijk. Al worden ze hier helemaal in house gemaakt.

Kado

Nog een hele belangrijke reden waarom Scheiwijk een tussenstop waard is: het is een paradijs vol (culinaire) kado’s. Van biologische extra vierge olijfolie tot de nieuwste fijne kookboeken. Onderweg naar familie en glad vergeten een kado in te slaan? Dit tankstation voor fijnproevers is op alles voorbereid: verwacht een passend kado assortiment bij elke feestdag. Of het nou kerst, moederdag of Pasen is: de keuze is in ieder geval reuze.

Het adres van Scheiwijk:

A27 1
4221 MZ Hoogblokland

Kijk op de site voor meer info of om alvast te bestellen. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.