Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 17 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

7 x hotspots in Bos & Lommer (BoLo!) Amsterdam

Met de immer charmante Jordaan, de bruisende Pijp en het hippe Amsterdam-Noord val je als nederig Bos & Lommer misschien wat minder op. Toch hoeft BoLo niet onder te doen voor de eerder genoemde populaire wijken van onze hoofdstad. De buurt wint met de jaren immers steeds meer aan nieuwe hotspots en heeft daardoor meer te bieden dan je op het eerste gezicht zou denken. Óók op culinair vlak.

Dringend tijd dus voor een lijstje met de beste hotspots in Bos & Lommer.

7 x hotspots in Bos & Lommer

Patisserie Rijkhoff

Gevaarlijke situatie: Culy’s Winnie woonde een tijdje praktisch naast Patisserie Rijkhoff. Nu zijn zoetigheden normaal gesproken niet per se haar allergrootste zwakte (ze hoeft er genoeg andere…), ware het niet dat Rijkhoff misschien wel het allerbeste gebak van Amsterdam in de etalage heeft liggen.

Kersen-pistachetaartjes bijvoorbeeld, of pecan pie. Of sloffen met citroen-merengue. Ook leuk: twee panden verderop heeft Rijkhoff een delicatessenzaak met een kleine selectie kaas, charcuterie, wijn en noten.

Patisserie Rijkhoff – Bos en Lommerweg 319, 1055 DZ Amsterdam

Qahve

Met goede koffie win je altijd onze aandacht. Qahve is wat dat betreft een nieuwe aanwinst in BoLo. Een koffiebar met eigen gebrande bonen heeft sowieso al een streepje voor, al helemaal als er ook nog ‘ns fijne zoetigheden voorhanden zijn.

Turkse invloeden zijn duidelijk aanwezig en duiken op in verschillende aspecten van het menu (leuk!): van Turkse koffie tot tosti’s met sucuk of tahini-cake.

Qahve – Hofwijckstraat 43, 1055 GD Amsterdam

MasMais

MasMais zette afgelopen zomer niet alleen Bos & Lommer maar ook de Amsterdamse taco-scene op de kaart. Want naast zaken als Coba en Bacalar nemen ze taco’s ook bij MasMais heel serieus. Dat zagen we met eigen ogen toen we een kijkje mochten nemen in de kelder van het restaurant, waar een indrukwekkende machine de basis (‘masa’) voor hun huisgemaakte maistortillas produceert; iets wat maar weinig Europese taco-zaken hen nadoen.

Die taco’s worden op hun beurt gevuld met weloverwogen lekkers (salsa macha! Chicharrón! Mole!). Dat de kaart eerder beperkt is, wijst op een kwaliteit boven kwantiteit-filosofie. Tof: sporadisch bundelt MasMais de krachten met andere Amsterdamse ondernemers als Sjefietshe of het Japanse Osaka Ball. Hun socials in de gaten houden is de boodschap.

MasMais – Hoofdweg 456, 1056 DJ Amsterdam

Bureau Wijn/Kaasbuur

Een goede wijnwinkel is altijd fijn, al helemaal in een buurt als Bos en Lommer. Bureau Wijn vulde enkele jaren geleden een gat op door het eerste verkooppunt met uniekere (natuur)wijnen in BoLo te zijn.

Sinds een paar maanden heeft deze wijnhotspot er trouwens een zusje bij, in hetzelfde pand: Kaasbuur. Net als de wijnen van Bureau Wijn gaat ook de kaas van Kaasbuur de supermarktkwaliteit ver te boven. Een gouden duo dus, die twee.

Bureau Wijn/Kaasbuur – Admiraal de Ruijterweg 325, 1055 LX Amsterdam

Chez Miné

Pizzeria Het Wilde Westen maakte enige tijd geleden plaats voor een nieuw concept op het Bos en Lommerplantsoen: Chez Miné. De sfeer nog steeds even jong en onbezonnen, de kaart een tikkeltje anders.

Toch vormt pizza ook bij Chez Miné weer de hoofdmoot, waarvan die met ‘nduja en die met paddenstoel-ricotta onze persoonlijke favorieten zijn. Tip: bestel voordat je je pizza te lijf gaat ook nog wat polentafrietjes (goddelijk), liefst in gezelschap van een flesje Piquette.

Chez Miné, Bos en Lommerplantsoen 1, 1055 AA Amsterdam

FUKU

De lange rijen voor de deur tijdens de lockdown leverden het bewijs: de huisgebrande koffie van FUKU zorgt zelfs in barre tijden voor een geluksmoment. Niet zo gek als je weet dat barista Lex Wenneker meerdere internationale baristaprijzen op zijn naam heeft staan. Koffie van wereldklasse dus, wat willen we nog meer?

FUKU Friedhats Café – Bos en Lommerweg 136 HS, 1055 ED Amsterdam

Abbey

Waar feit: bij Abbey blijf je altijd langer hangen dan je van plan was. Dat zit ‘m in die gouden combinatie van uitzonderlijk goede service en een kok die weet wat aanslaat.

Niets te spannends of onnodig geks, wel een frisse kaart waar iedereen iets van zijn gading vindt. Ook niet onbelangrijk: in de zomer herbergt Abbey een van de meest aangename terrassen van de buurt. Alleen al daarom is het een van de beste hotspots in Bos & Lommer, geloof ons nou maar.

Abbey, Admiraal de Ruijterweg 404, 1055 ND Amsterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.