Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 13 jul 2017
Leestijd: 3 minuten

De állerlekkerste sushi in Los Angeles eet je bij deze restaurants

Als er één plek op aarde is waar veel sushi wordt gegeten – buiten Japan om dan – is het wel L.A. De sushi in Los Angeles is dan ook van topkwaliteit. Maar hoe vind je in het woud van sushirestaurants dé places to be? Hieronder een lijst met de restaurants waar je de allerlekkerste sushi in Los Angeles eet.

Nobu Malibu

22706 Pacific Coast Hwy, Malibu

Ben je in L.A. dan kom je natuurlijk ook een beetje voor the beach. Bij Nobu Malibu heb je vanaf elk tafeltje uitzicht op zee en je kunt er zelfs buiten genieten van je onigiri, op de patio. Het restaurant is onderdeel van de bekende Nobu-restaurantketen, die al veel lof ontving.

Je eet hier Nobu-klassiekers als sashimi van yellowtail tonijn met jalapeño en miso met black cod (in Nederland ook wel bekend als zandvis of zwarte kabeljauw). De chef des huizes heeft ook specials, zoals Ribeye met truffelboter en taco’s met uni (zee-egel).

Bijzonder: je kunt hier ook ontbijten. Probeer bijvoorbeeld de steak & eggs met short ribs die 48 uur zijn gegaard, de ‘sunrise ceviche’ of de ‘hot pot‘ met kaviaar.

Sushi Park

8539 Sunset Blvd #20, West Hollywood

De locatie is wat ongezellig – in een winkelcentrum, boven een kapsalon – maar hee: Jiro zit op een metrostation en dat zou het beste sushirestaurant ter wereld zijn. Sushi Park doet ‘t ook heel goed. Hier eet je traditionele sushi, puur en eerlijk. Dus géén hippe sushi-hybrides met trendy toppings. En een california roll zul je hier niet vinden.

Wat dan wel? Ga in ieder geval voor de omakase: het chef’s menu. Wat je dan kunt verwachten: fantastische sushi met uni, zoetwatergarnaal met kaviaar en fantastische toro (buik van de tonijn).

Sushi Sasabune

9162 W Olympic Blvd, Beverly Hills

Food website The Infatuation doopte Sushi Sasabune tot “De gateway drug van de sushi restaurants”. Oftewel: als je hier hebt gegeten, wil je alleen maar méér, méér, méér. Hier eet je omakase op z’n L.A.’s. Chef Nobi Kusuhara staat al 35 jaar lang iedere dag op voor zonsopgang om de beste verse vis te selecteren. Daarvan maakt hij de lekkerste sushi en sashimi.

Goop – de beroemde website van Gwyneth Paltrow – roemde Sushi Sasabune omdat vooral de sushirijst hier perfect is. Daardoor heeft de sushi ook geen saus nodig en wordt ‘ie puur opgediend.
Er zijn inmiddels vier filialen van Sushi Sasabune en twee aparte filialen voor sushi to go.

Hamasaku

11043 Santa Monica Blvd, Los Angeles

Bij Hamasaku gebruiken ze een speciale soort sushirijst, genaamd haiga mai en rode rijstazijn om de rijst op smaak te brengen. Hier krijg je goede kwaliteit en seizoensproducten voor een betaalbare prijs.

Bestel hier de sashimi van kinmedai (een Japanse soort van rode snapper, met goudkleurige ogen) met witte ponzu en de maki van softshellkrab met cajunkruiden.

Sushi Stop

5917 Franklin Avenue, Los Angeles

De restaurantscene in L.A. is niet zo op de penning. Wil je fantastische sushi eten zonder een orgaan te moeten verkopen, ga dan naar Sushi Stop. Er zijn zes locaties, verspreid over Los Angeles. Toch staat de eigenaar elke dag om 04:00 uur op, gaat dan naar de vismarkt in L.A. om verse vis uit te zoeken die hij vervolgens zelf aflevert bij alle filialen.

Alle gerechtjes worden hier op kleine bordjes gepresenteerd en kosten allemaal 2,95 dollar. Die prijs-kwaliteitsgarantie maakt Sushi Stop tot een populair sushirestaurant.

De spicy scallop roll (met rauwe coquilles, avocado en komkommer) is hier geweldig, evenals de sashimi van makreel en de sushi met zoetwatergarnalen.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.