Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Boodschappen 14 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

Goed nieuws voor vegans: de eerste vegan supermarkt is een feit!

Londense vegans zijn dolblij met de komst van GreenBay: de eerste vegan supermarkt. Hier hoef je niet eindeloos verpakkingen te scannen en etiketten te lezen om te zien of een product wel 100% veganistisch is. Álles is hier vegan!

Vegan supermarkt GreenBay opende in 2016 in Londen vanuit ethische overwegingen. De eigenaar was een bankier, maar zegde zijn baan op. Hij hoopt met GreenBay een beweging in gang te zetten.

Da’s boventien ook behoorlijk lucratief: in Engeland zijn er 1,68 miljoen mensen die veganistisch of vegetarisch eten. Daarvan bevindt 22% zich in Londen.

vegan supermarkt
Bron: GreenBay

Vegan bacon

Je kunt er vanalles krijgen in een vegan variant. Er zijn koelschappen vol ‘vegan vlees en zuivel’, vegan eieren, vegan mayonaise, wijnen, snoep en zelfs vegan bacon!

Ook de huishoudartikelen en huidverzorging zijn 100% (proef-)diervrij. Dus je kunt je boodschappenkarretje hier met een gerust hart volladen.

Vegan boodschappen doen

GreenBay zit aan Bramber Court, 228 in Londen. De supermarkt opent in augustus ook een webwinkel. In Nederland is er supermarkt Veggie4u in Den Haag waar vegetarische en veganistische producten worden verkocht.

Via onderstaande video kun je alvast een kijkje nemen in de schappen van GreenBay:

Noot – Met dank aan onze oplettende lezers: Nederland heeft ook sinds kort een vegan supermarkt! Dat is Vegansuper, dé veganistische supermarkt van Groningen. Lees meer op vegansuper.nl.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.