Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 27 jun 2023
Leestijd: 4 minuten

Dit is het lekkerste ijs uit de supermarkt (+ het beste vanille-ijs) volgens de Culy-redactie

Het is dan wel een zware taak om supermarktijs te testen en de beste exemplaren te bundelen in een smaaktest; in naam van de wetenschap doen we het graag. Zodat ons liefste Culy-publiek weet welk (vanille-)ijs het allerbeste gehaald kan worden uit het vriesvak van de supermarkt.

7x het lekkerste supermarktijs

Wat zijn de beste ijsopties in de supermarkt? En welk vanille-ijs is de moeite waard? We zochten het voor je uit.

Je ijs te koud om te scheppen? Zo laat je het zachter worden (nee, niet op kamertemperatuur!)

1. Macadamia Nut Brittle van Häagen-Dazs

Het Macadamia Nut Brittle ijs is wat ons betreft de meest positieve verrassing uit het Häagen-Dazs-assortiment. Waarom dan? Tja, exact omwille van die brittle: een structuur die we kunnen omschrijven als bros zandkoekje meets Werther’s Original meets stukjes noot. De zoetheid kruipt tot achter je kiezen – maar dat mag.

Macadamia Nut Brittle van Häagen-Dazs is verkrijgbaar bij de meeste supermarkten. 

Macadamia Nut Bruttle van Haägen Dazs
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

2. Maromokotro Snow White van Professor Grunschnabel

De vulling van een Bounty is er niets bij en dan weet je al hoe het vegan Snow White ijs van Prof Grunschnabel smaakt. Inderdaad: kokos wat de klok slaat, met van die lekker vlezige stukjes kokosrasp (exact zoals in ‘n Bounty). Zoet? Ja, maar niet té. Lichter dan roomijs? Ja, maar zonder dat het waterachtig wordt. Kortom: toffe professor, die schnabel.

Maromokotro Snow White van Professor Grunschnabel is verkrijgbaar bij grotere Albert Heijns. 

Kokosijs Professor Grunschnabel
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

3. Mars Ice cream

Als het van Culy’s Auke afhangt dan ligt er standaard een voorraad Marsijsjes in haar vriezer, al is het maar omdat ze zo ouderwets lekker zijn. Aan een gouden formule hoef je immers niets te tornen, zo blijkt. En da’s exact waarom we de ijsjes vroeger, nu en nog héél lang met liefde zullen omarmen.

Mars Ice cream is verkrijgbaar bij de meeste supermarkten. 

Mars Ice cream
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

4. Half Baked van Ben & Jerry’s

Waar Cookie Dough telkens alle lof krijgt, is Half Baked ‘t ondergeschoven kindje van het Ben & Jerry’s-assortiment. Onterecht natuurlijk, want in feite is Half Baked gewoon Cookie Dough 2.0. Lees: met naast stukjes koekjesdeeg ook stukjes browniedeeg en met naast vanille-ijs ook chocoladeijs. Geef deze beker de aandacht die ‘ie verdient.

Half Baked van Ben & Jerry’s is verkrijgbaar bij de meeste supermarkten. 

Half Baked van Ben & Jerry's
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

5. Daim karamelijs

De uit Scandinavië afkomstige chocoladerepen van Daim zijn al jaren één van onze favoriete snacks en dat is niet in de laatste plaats door die typerende knapperigheid van de dunne reep. Tot onze grote blijdschap blijft die knapperigheid overeind wanneer de Daimstukjes verstopt zitten in een beker vanille-ijs. Geweldig lekker, maar de grootste troef van dit ijs? Een gulle portie vloeibare karamel in de kern. De Scandinaviërs snappen het.

Daim karamelijs is onder meer verkrijgbaar bij Dirk.

Daim ijs
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

6. Bourbon Vanilla van Ice Cream Factory

Toegegeven: ons favoriete vanille-ijs is en blijft de Salted Vanilla van Tudy’s Kitchen. Hoewel we niets liever zouden willen, is dit helaas nog niet in de supermarkt verkrijgbaar. De Bourbon Vanilla van Ice Cream Factory komt gelukkig aardig in de buurt. Dit vanille-ijs barst net zo van het vanille-merg en doet dankzij de uitgesproken vanillesmaak zelfs een beetje denken aan witte chocolade. In de verte valt bovendien een uiterst subtiel zoutje waar te nemen, een balans waar we altijd van houden. Lekker met een beetje extra vierge olijfolie van kwaliteit en – voor de liefhebbers – wat extra zoutvlokken.

Bourbon Vanilla van Ice Cream Factory is onder meer verkrijgbaar bij Ekoplaza. 

Bourbon Vanilla van Ice Cream Factory
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

7. Toblerone supermarktijs

Toblerone is ons reinste jeugdsentiment en dat sentiment vinden we eveneens terug in hun ijsjes. Die hebben de vorm van – hoe kan het ook anders – bergketens en zijn gevuld met een mousseachtig chocoladeijs. De kracht zit ‘m echter in die kleverige stukjes nougat die al even minuscuul als verrukkelijk zijn.

De ijsjes van Toblerone zijn onder meer verkrijgbaar bij Dirk. 

Toblerone ijs ter illustratie van lekkerste supermarktijs
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

8. Bonus: favoriete toko-ijsje

Kom je geregeld langs de toko? Wij zijn erg te spreken over de mochi-ijsjes met zwarte sesam van Buono. Vanwege de portie (precies groot genoeg voor de kleine honger), de smaak (aards en niet te zoet) en de textuur (die chewy buitenkant!). Een doosje bevat zes exemplaren en ligt standaard in onze vriezer, niet in de laatste plaats om ze voor te schotelen aan onze nog-met-mochi-onbekende-vrienden, die telkens weer aangenaam verrast zijn.

De black sesame mochi van Buono zijn onder meer verkrijgbaar bij Hong Kong Superstore (Amsterdam). Bij Jumbo zijn ze bovendien online te koop in een doosje met verschillende smaken. 

Black sesami mochi
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

De lekkerste ijsjes (op een stokje of in een wikkel) uit de supermarkt volgens de redactie

Meer lekkers uit de supermarkt?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.