Smaakmakers met de makers van Pastology: “Levende octopustentakel eten we nooit meer!”
In Smaakmakers zetten we mensen die hun leven laten leiden door smaak én die ons culinaire landschap mee vormgeven in de spotlights. Van lokale foodhelden tot culinaire creatievelingen, wij willen weten waar ze graag eten, wat hun lievelingssaus is en wat er altijd in hun mandje ligt. Wij zorgen voor de vragen, zij serveren de antwoorden. Met deze keer Pastology: het versepastaproject van Bruna en Emanuele.
Verse pasta bij je thuisbezorgd
Pastology werd in 2021 geboren aan de keukentafel. Twee Italiaanse chefs, thuis tijdens de pandemie, begonnen te doen waar ze het beste in zijn: pasta rollen. Eerst voor zichzelf, daarna voor vrienden. Al snel groeide het uit tot een merk met een simpele missie: jou de beste pasta geven die je buiten Italië kunt eten. Alles met de hand gemaakt, elke dag en koelvers bezorgd in Nederland en België.
Pastology: deze topchefs bezorgen nu handgemaakte pasta bij je thuis
Bruna groeide op in Italië en werkte bij Le Calandre en Pure C. Emanuele groeide op in de bistro van zijn ouders en werkte in topkeukens in Lyon, Londen en België, van Restaurant Gordon Ramsay tot De Jonkman met een belangrijke tussenstop bij Pure C.
Na hun succes en de meest voorkomende vraag die ze krijgen: “hoe doen jullie dat toch?”, kon een kookboek niet achterblijven. Binnenkort verschijnt ‘Al Dente As F*ck’ een boek waar ze al hun geheimen prijsgeven en menig nonna op de kast zullen jagen. Traditioneel Italiaans eten is leuk, maar Pastology schopt alle heilige Italiaanse huisjes om die je maar kunt bedenken. Wij kunnen niet wachten.
Smaakmakers met Pastology
Onze huidige ultieme craving
“Khoresh-é-Bādemjan, Perzische stoof met vlees en aubergine.”
Dit product ligt altijd in onze koelkast
“Guanciale.”
Favoriet seizoen qua eten
“Herfst.”
Dit kookboek inspireert ons (en waarom)
“La grande cucina van Luigi Carnacina voor klassieke Italiaanse gerechten en The Whole Fish Cookbook omdat het ieders kijk op vis heeft veranderd.”
Dit kun je verwachten van ons nieuwe boek
“Een ongefilterde reis door échte pasta, goed gedaan en al dente as fuck.”
De ultieme plek om met vrienden te eten
“Paindemie, Amsterdam.”
Laatste culinaire ontdekking waar we niet meer zonder kunnen
“Tahdig, Perzische knapperige saffraanrijst.”
Met dit drankje zakken we op vrijdag op de bank
“Americano.”
Dit eten we nooit meer (en waarom)
“Levende octopustentakel op de Noryangjin Fish Market in Seoul. Lees dat nog een keer.”
Favoriete late-night snack
“Spaghetti aglio, olio e peperoncino.”
Zo drinken we onze koffie
“Espresso. De echte. Kort. Klein.”
Favoriete pastasoort
“Alles kan, behalve penne lisce.”
Wat iedereen moet weten over onze kookstijl
“Wat luid en leuk lijkt, is gebouwd op jaren aan discipline en techniek.”
Keukentool die we het meest gebruiken
“De deegroller.”
Dit gerecht maakte alle nonna’s boos
“Mafalde met miso, knoflook en Lao Gan Ma.”
Favoriete regio in Italië
“Umbrië en Toscane.”
Zo eten we onze eieren het liefst
“Vers uit de kont van onze eigen kip.”
Deze chef inspireert ons (en waarom)
“Marco Pierre White en Anthony Bourdain. Zij vormen hoe we kijken naar eten, werk en waarheid.”
Favoriete vakantiebestemming
“Seoul.”
Ons familierecept
“Lasagne.”
Deze hype snappen we niet
“Pokébowls.”
Ondergewaardeerd product
“Orgaanvlees.”
Als we ziek zijn eten we
“Pastina in brodo.”
Staat nog op onze bucketlist (foodwise)
“Japan.”
Favoriet eten als kind
Bruna: “Druiven-sagu met tapiocagelei.”
Emanuele: “Carbonara.”
Katerkiller
“Spaghetti aglio, olio e peperoncino.”
Voor wie we ooit nog eens willen koken
“Marco Pierre White.”
Waar mensen meer over mogen weten (en waarom)
“Palestijns eten. Het vertelt over eten, verzet en liefde. Boektip: The Palestinian Table van Reem Kassis.”
Meest-trots-op-gerecht uit het nieuwe kookboek van Pastology
“Farfalle met saffraan en beenmerg.”
> Al dente as f*ck van Pastology (Lannoo) is vanaf 26 november te koop. Reserveer nu je exemplaar en je bent er als eerste bij.
Onze populairste artikelen van deze week:
- De 20-minuten ovenschotel waar ik voor kies op een drukke avond
- Rodewijnsaus saai? Dit geheime ingrediënt tilt ‘m naar een hoger niveau
- Dit is waarom jij je vis altijd te ver doorbakt (en dit is hoe je het wél moet doen)
- Kip jambalaya (een Southern klassieker)
- Op en neer naar de culinaire hoofdstad van de wereld (binnen 3,5 uur ben je in Parijs!)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F02%2FMelvin-sturm-culy.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F10%2Fpastology-kookboek.jpg)