Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Culinair nieuws 27 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Pastology: deze topchefs bezorgen nu handgemaakte pasta bij je thuis

Hoe goed zouden we onze levens op orde hebben, als we – wanneer we pasta eten – te allen tijde zelf aan de slag zouden gaan met onze pastamachine? Juist. Te goed. Zelf pasta maken is leuk, het is niet moeilijk, maar het neemt wel veel tijd in beslag. En laten we die nu niet altijd tot onze beschikking hebben. Daarom zijn wij ook zo blij met de komst van Pastology: verse pasta, gemaakt door twee ex-topchefs, zo tot de voordeur geleverd. Daar gaan onze pasta-harten sneller van kloppen.

Top chefs maken top pasta

Pastology ontstond in 2021. Want stel je maar eens voor: twee Italiaanse chefs die gedwongen worden om thuis te blijven vanwege de pandemie… Ja, dan krijg je mooie dingen. De chefs – Bruna en Emanuele – begonnen pasta te maken voor vrienden, familie en dat breidde meer en meer uit.

Bruna, geboren in Brazilië en opgegroeid in Italië, werkte onder andere bij Pure C in Cadzand en Le Calandre in Rubano, Italië. Emanuele is een Romein in hart en nieren en begon zijn culinaire loopbaan bij verschillende restaurants in Italië waarna hij vertrok naar Londen waar hij onder andere werkte voor Gordon Ramsay. Uiteindelijk belandde ook Emanuele bij Pure C en ontmoetten de twee pasta-freaks elkaar.

Altijd verse pasta in huis dankzij Pastology

We hebben het vast allemaal weleens voorgenomen, alleen nog maar zelf pasta maken from scratch. Helemaal na het ontvangen van je eerste pastamachine gaat dat ‘ambachtelijke vuurtje’ sneller branden. Toch blijft het kant en klare donkerblauwe pakje van de grote B uit de superbuur sneller te prepareren dan wanneer je aan de slag moet met een rustiek kuiltje in je 00-bloem en gehannes met eieren.

Gelukkig bedachten Bruna en Emanuele daarom Pastology. Hun ‘motivatie?’ Ook buiten Italië moet het mogelijk zijn om de beste verse Italiaanse pasta’s te eten. Eerst gingen de twee Pastology chefs aan de slag voor vrienden en bekenden, maar dit ging al snel als een lopend vuurtje. Dusdanig dat de twee de handen ineensloegen met DHL en het nu mogelijk is om overal in Nederland en België de overheerlijke verse pasta’s tot aan je voordeur geleverd te krijgen.

Elke week een ander menu

De pasta’s van Pastology zijn ultra vers, gemaakt volgens traditionele (familie) recepten en verrassend. Het menu verandert elke week. Dit delen Bruna en Emanuele dan op hun Instagram en website, waarna je de pasta’s van Pastology kunt bestellen. Alle pasta’s worden stuk voor stuk met de hand gemaakt en koelvers geleverd.

Naast de kant en klare pastagerechten, zijn er ook een drietal ‘losse’ pasta’s te bestellen: pappardelle, tagliatelle en tagliolini. Keuze genoeg dus, en anders kom je de week erna terug!

Wil je ook genieten van de pasta’s van Pastology? Kijk dan gauw wat er deze week op het menu staat en dan kun je morgen al genieten van een bordje Italiaanse heerlijkheid.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.