Emmo de Bie
Emmo de Bie Inspiratie 22 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

De lekkerste slowcooker recepten voor deze herfst

Deze week begint de herfst officieel. Ondanks de regen, grijze wolken en lage temperaturen kunnen wij er eigenlijk niet op wachten! De herfst is namelijk het ideale seizoen voor langzaam gegaarde gerechten waarmee je lekker op de bank kan kruipen. Met deze slowcooker-gerechten doet jouw apparaat al het werk, terwijl jij ontspannen je avond begint.

Terwijl de blaadjes van de bomen dwarrelen, staat jouw slowcooker tevreden te pruttelen. Nog niet zo’n handig apparaat in huis? een tijdje terug mochten wij er een proberen, lees hier onze slowcooker review.

5 slowcooker recepten voor de herfst

1. Suddervlees

Zeg je herfst, dan zeg je suddervlees. En laat nou net de slowcooker het perfecte apparaat zijn voor heerlijk, mals vlees. Voor dit gerecht gebruiken we (volledig tegen onze principes in) kant-en-klare jus en een mix voor ranch dressing. In het recept staat precies waarom we dat doen!

> Culy Homemade: supermakkelijk suddervlees

suddervlees
Bron: Culy

2. Spareribs met pittige barbecuesaus

In de herfst is het helaas niet het ideale weer om te gaan barbecueën. Om toch het barbecue-gevoel in huis te halen kan je deze spareribs bereiden. Door het gebruik van de slowcooker zijn je ribs malser dan ooit en drogen ze niet uit! Daarnaast heb je ook meteen een heerlijk recept voor zelfgemaakte barbecuesaus.

> Culy Homemade: spareribs uit de slowcooker met pittige barbecuesaus

Spareribs
Bron: Culy.nl

3. Perfect gekookte bonen met broodkruim en ei

Perfect gekookte bonen zijn een culinair hoogstandje, maar wist je dat gedroogde bonen in een slowcooker heel makkelijk (en snel!) te bereiden zijn? Als je voor de bonen deze instructies volgt, dan worden deze bonen met broodkruim en ei een gerecht als nooit tevoren!

> Perfect gekookte bonen met krokant broodkruim en gepocheerd ei

Perfect gekookte bonen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

4. Pulled pork

Voor ons zijn pulled pork en de slowcooker onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er is simpelweg geen andere manier om je varkensvlees zo makkelijk zo zacht te krijgen. Ondanks dat dit gerecht een ietwat uitgebreide ingrediëntenlijst heeft, heb je waarschijnlijk het meeste ervan al in je voorraadkast liggen. Voor de frisheid wordt deze pulled pork geserveerd met een frisse coleslaw.

> Culy Homemade: pulled pork uit de slowcooker

Bron: Culy

5. Slowcooker Chocoladetaart

Dat je ook zoete gerechten in de slowcooker kan maken is nog niet iedereen bekend. En dat is jammer, want met dit gerecht wil je waarschijnlijk nooit meer een andere chocoladetaart maken. Door de taart langzaam te garen blijft ‘ie onwijs zacht, fudgy en overheerlijk!

Culy Homemade: chocoladetaart uit de slowcooker

Bron: Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.