Auke Sprangers
Auke Sprangers Restaurants 21 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Salty Seafood Bar én Shop: duurzaam gevangen vis in hartje Zwolle

Denk je aan lekker eten in Zwolle, dan zal een duurzaam visrestaurant waarschijnlijk niet als eerste bij je opkomen. Salty Seafood Bar en Shop zou dat nog wel ‘s kunnen veranderen met hun 2-in-1 concept: eten doe je bij de 1, afhalen bij de ander. Met een bak ervaring bij verschillende sterrenrestaurants door ‘t land én een duurzaam gevangen aanbod zijn zowel Salty Seafood Bar als Shop pas net geopend, maar nu al twee adresjes om te onthouden.

Salty Seafood Bar en Shop

Eigenaren Nino Willems en Aysen Bilal wisten: in Zwolle zijn er genoeg plekken om lekker te kunnen eten, maar een visrestaurant ontbreekt, evenals een plek om duurzaam gevangen vis te kopen.

En zo geschiedde: aan beiden werd gedacht door zowel een Salty Seafood Bar als een Salty Seafood Shop te openen in hartje Zwolle.

Team met ervaring

En die liefde voor vis is niet zo maar uit de lucht gegrepen. Mede-eigenaar Nino Willems groeide namelijk op aan de Zeeuwse kust, met z’n neus bovenop al het lekkers uit de zee dus.

Om vervolgens ervaring op te doen in de keukens van Beluga (**) in Maastricht en De Kromme Watergang (**) in Breskens die hij na een paar jaar verruilde voor De Librije (***) in Zwolle. Vriendin Aysen Bilal werkte als gastvrouw bij diezelfde Librije en Poppe; dat belooft wat dus.

Duurzaam gevangen vis

Nadat Nino Hendrik Kramer uit Urk ontmoette, visser op de eerste duurzame Nederlandse kotter, viel alles op z’n plek. Als pionier in duurzame visserij focust deze kotter niet alleen op duurzaam energieverbruik, maar ook op het terugbrengen van bijvangst.

Knetterverse vis bij zowel de Salty Seafood Bar als de Shop dus, die ook nog eens duurzaam gevangen is. Ook leuk: neem je je eigen verpakking mee wanneer je komt afhalen, dan krijg je een leuk extraatje.

Menu

Verwacht verfijnde en vernieuwende visgerechten met bijpassende dranken in de Salty Seafood Bar, en verse vis en toegankelijkere visgerechten in de Salty Seafood Shop, zoals fish & chips, een visburger of een borrelbox. Bij beide locaties zijn overigens ook vegetarische opties beschikbaar.

Het adres van Salty Seafood Bar:
Grote Markt 3, Zwolle

Het adres van Salty Seafood Shop:
Groot Wezenland 3, Zwolle

Check de website voor meer info en de openingstijden.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.