Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 10 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Video: dit kookt de beste chef ter wereld thuis in quarantaine

Wat maakt de chef van het beste restaurant ter wereld in quarantaine? Een salade met gerookte zalm, koolrabi, knolraap (meiraap) en citroen, blijkbaar. Chef Mauro Colagreco staat aan het hoofd van restaurant Mirazur in het Franse Menton; in juni 2019 uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. Moeilijk, dat recept? Écht niet. Dit kun jij ook!

Chef Mauro Colagreco kookte in september vorig jaar nog bij RIJKS* in Amsterdam (wij aten toen zijn signature dish), nu zit ook hij thuis in quarantaine. Dus kookt hij voorlopig uit zijn eigen keuken. Gelukkig kunnen we via deze video afkijken hoe je een salade à la een sterrenchef maakt.

> Lees ook: Dit zijn de beste restaurants ter wereld van 2019 volgens The World’s 50 Best

Salade met gerookte zalm

Een makkelijke salade met zalm dus. Zelfs als je niet voornemens bent om na deze video de keuken in te duiken is het al heerlijk om te zien hoe de thuiskeuken van een sterrenchef eruitziet. Daarbij beschikt Mauro Colagreco ook nog eens over een eigen groentetuin met oogstrelend uitzicht. Om jaloers op te worden.

Wil je naast pottenkijken ook deze makkelijke salade met gerookte zalm maken? Dan heb je gerookte zalm, koolrabi, knolraap, citroen, dille, olijfolie en zout nodig.

Meer salades met zalm: