Mizeria in Amsterdam: Poolse pierogi, kielbasa van de bbq en een vleugje snoeiharde metal

Op zoek naar een portie troost? Wij hebben ‘m gevonden, bij Mizeria in Amsterdam. Hier bestel je goddelijke Poolse pierogi voor thuis. En als er Ă­Ă©ts troostrijk voedsel is, dan is het de Poolse pierogi wel.

In de pierogi-hemel

De zachte deegkussentjes gevuld met aardappel, kaas en ui kunnen worden gezien als de Poolse versie van dim sum. Pierogi worden eerst gekookt, daarna vaak gebakken in een beetje boter. Je kunt je vast levendig voorstellen hoe lekker dat is.

Bij Mizeria in Amsterdam kun je nu maandag en vrijdag van die heerlijke troostrijke dumplings bestellen. Met de klassieke vulling van aardappel, kaas en ui, maar bijvoorbeeld ook in een gedurfde zoete versie, gevuld met aardbei en geserveerd met muntroom. Vegan pierogi hebben ze ook.

> Recept: pierogi (Poolse dumplings met aardappel en kaas)

Kompot: Pools appeldrankje
Bron:

Poolse specialiteiten

Naast pierogi staan er nog meer Poolse specialiteiten op het menu. Zo hebben ze ook kielbasa van de barbecue, sernik (Poolse cheesecake) en Kopytka: een soort Poolse gnocchi en wordt er bij je dumplings mizeria (Poolse komkommersalade) geserveerd. Weten we meteen ook waar die naam vandaan komt.

Verder zijn we ook wel heel nieuwsgierig naar de ‘Kompot’ die Mizeria maakt: een drankje op basis van appel, “zoals je oma die maakte. Als ze Pools was”.

Pierogi bij Mizeria in Amsterdam
Bron: Mizeria Amsterdam

Bestel een portie Poolse troost

O en dat vleugje snoeiharde metal, vraag je? Check het logo en de playlist van Mizeria op Spotify maar ‘es.

Bestellen bij Mizeria in Amsterdam kan via DM op Instagram. Op maandag en vrijdag zijn ze open voor take-away. 

Meer afhalen in Amsterdam:

Bron: Mizeria Amsterdam

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Mizeria in Amsterdam: Poolse pierogi, kielbasa van de bbq en een vleugje snoeiharde metal
Sluiten