Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 7 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Capriole Café in Den Haag: simpelweg een gouden formule

Capriole Café is misschien niet de plek waar je spontaan binnenglipt wanneer je in Den Haag rondwandelt (het ligt namelijk een stukje uit het centrum), maar wij kunnen een warm advies geven om ‘t tripje naar de Fokkerhaven toch maar te maken. In een oude verffabriek zit daar namelijk een prachtcombinatie van koffiebranderij en restaurant verscholen: Capriole dus.

Overdag kun je bij Capriole Café terecht voor fijne lunchgerechten (hállo banh mí of broodje garnaalcroquet met appel en basilicummayo), ‘s avonds presenteert het team je een chef’s menu dat bestaat uit 3-, 4- of 5-gangen – al dan niet met aangepaste wijn. Bij de meeste gangen heb je daarbij nog de keuze tussen vlees-, vis of vegan: handig als je met een gezelschap van diverse eters komt. Culy ging het ontdekken.

Doordachte en verrassende gerechten

De gerechten bij Capriole zijn doordacht, mooi afgewerkt en met subtiel-verrassende elementen. Zo beginnen we met het voorgerecht van in koffie gemarineerde zalm. Hoe bedenk je ‘t? Geen idee, maar blijkbaar matchen zalm en koffie dus wonderwel, zélfs als daar ook nog eens venkel, bundelzwam en sinaasappel bij gecombineerd wordt. Knap!

De zalm is botermals en heeft dankzij de koffie een heerlijk vleugje je-ne-sais-quoi, al zit het grootste genot van het gerecht ‘m toch echt in de koffiemayonaise: zó lekker. Geen wonder dat restaurantgasten al meermaals hebben gesmeekt bij de chef om een potje.

Capriole café Den Haag
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Thailand 2.0

Als tussengerecht krijgen we een schuim van groene curry op ingelegde groenten. Erop zitten frisse drupjes Thaise basilicumolie en gepofte cashew – voor ‘t krokantje.

Zie het als Capriole’s eigen interpretatie van Thaise curry, die ons vooral weet te bekoren met het contrast tussen fluweelzacht schuim en knapperig ingelegde groenten. Thaise keuken 2.0.

Capriole café Den Haag
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Op naar het hoofdgerecht, waarbij we kiezen voor een torentje van aardpeer met spitskool, paddenstoel, zoete aardappel, winterpostelein en kummelcrème. De aardpeer kreeg daarvoor een bedje van zeezout voordat ‘ie gepoft werd in de oven. Nu vinden we aardpeer sowieso al een briljante groente, maar in de versie van Capriole verdient ‘ie naar onze mening olympisch goud. Ook de andere ingrediënten zorgen weer voor mooie volle, aardse smaken.

Capriole café Den Haag
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Allegaartje aan texturen

En wat is een 5-gangenmenu zonder ten minste één kaasplankje? Juist ja. Zelfs hier zou je kunnen kiezen voor een vegan kaasplankje (van Max & Bien: goeie keuze), maar wij laten ons tijdens ons bezoek verrassen door de Hollandse selectie.

Die biedt eenvoudigweg exact waar je op hoopt: een zachte geitenkaas, een intense blauwe, een harder oud exemplaar. Het kletzenbrood biedt het perfecte zoetje, net als het glaasje begeleidende vatgerijpte port.

Capriole café Den Haag
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Voor de laatste gang van het menu krijgen we een allegaartje aan texturen die samen alweer een spannend gerecht opleveren. Dat bestaat uit pistache shortcake (JA: dit willen we inderdaad op ons laatste avondmaal), limoen panna cotta, granité van citroenmelisse en bramen. Laat je het even bezinken? Wij niet, wij zijn te druk bezig met het gretig oplepelen van dit fantastisch lekkere nagerecht. Complimenten.

Capriole café Den Haag
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Steranijskoffie en meer

Tot slot kunnen we het industriële pand niet verlaten zonder een blik te werpen op Capriole’s koffiekaart, eentje waar zelfs de meest geleerde koffiekenner van achterover valt. Want hoe vaak krijg je nou de kans om met steranijs- of rozemarijn geïnfuseerde koffie te drinken? Juist.

En van de koffiebranders bij Capriole nemen we gerust aan dat ‘t kan werken, wat inderdaad zo blijkt wanneer we de subtiele steranijs in onze americano waarnemen. Je hebt een in house koffiebranderij of niet natuurlijk…

Capriole café Den Haag
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Kortom: Capriole Café in Den Haag biedt een gouden formule waar je gerust iedereen heen kunt sturen. Hup, naar de Fokkerhaven!

Adres en openingstijden Capriole Café

Fokkerkade 18,

2516 CC Den Haag

Capriole Café is van woensdag t/m zondag geopend. Check de website voor de exacte openingstijden en om te reserveren.

Capriole café Den Haag
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.