Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Culinair nieuws 25 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Op What To Drink tipt wijnschrijver Esmee Langereis de lekkerste alcoholvrije drankjes

Alcoholvrij is hot! Steeds meer mensen verlangen naar een morning after zonder kater en (willen) minderen met alcohol. Maar hoewel het alcoholvrije landschap steeds verder uitbreidt, is er ook daar genoeg bocht en Chateau Migraine te vinden. Gelukkig startte Esmee Langereis onlangs What To Drink. Hier tipt ze de lekkerste alcoholvrije drankjes die je geproefd moet hebben.

Én de varianten die je ‘t beste in het schap kunt laten staan.

Trend: gingerino – de alcoholvrije variant van Aperol Spritz die we óveral in Italië zien opduiken

Wijnjournalist stopt met alcohol

Het klinkt als het begin van een tragische roman: bekend wijnjournalist Esmee Langereis stopte met het drinken van alcohol. Jaren proefde ze honderden wijnen per jaar. Nu zijn dat alcoholvrije pilseners, cocktails en andere verbluffende alcoholvrije drankjes. Dit bundelt ze op What To Drink, het nieuwe alcoholvrije platform dat op 1 juli is gelanceerd.

Esmee Langereis / What To Drink
What To Drink

Als wijnjournalist stoppen met alcohol riep bij veel mensen vraagtekens op. Je hangt toch min of meer je carrière aan de wilgen. Althans: wel als je daarna enkel nog met Spa Rood en appelsap aan de toog zit. Níét als je je verdiept in het supersnel groeiende alcoholvrije aanbod en daar met humor en een kritische noot opnieuw je werk van maakt.

Troost voor wie die het nog steeds niet aankan dat mensen vrijwillig alcoholvrij gaan: Langereis noemt zichzelf nu mindful drinker en drinkt zoveel mogelijk alcoholvrij, maar staat er écht een goeie fles op tafel dan maakt ze een uitzondering.

Alcoholvrij platform What To Drink

What To Drink is voor iedereen die (even) wil stoppen met alcohol drinken. Misschien vanwege je gezondheid, misschien omdat je nu echt te vaak uit de band bent gesprongen op personeelsfeestjes of gewoon omdat je nieuwsgierig bent naar wat de alcoholvrije markt je te bieden heeft. Good for you, want dat is veel.

Esmee: “Consumenten hebben meer keuze dan ooit, en er is verrassend veel spannends in alcoholvrij te ontdekken. Van een big oaky alcoholvrije chardonnay tot een ready to drink virgin negroni.” Dit bundelt de alcoholvrij-wijnjournalist met humor en smaak op What To Drink.

Je vindt er lijstjes met de lekkerste pilseners onder de 0,5%, een lijst met de beste alcoholvrije witte wijnen, de goedkoopste en lekkerste alcoholvrije dranken en de beste sober curious podcasts voor als je nog twijfelt over een alcoholvrij bestaan. Ook kun je je abonneren op de nieuwsbrief en krijg je wekelijks de lekkerste alcoholvrije drankjes in je mailbox. “Zodat je altijd wat lekkers in je glas hebt!”, aldus Esmee.

What To Drink uitgespeeld en op zoek naar nog meer alcoholvrije inspiratie? Wij bundelden eerder onze favoriete alcoholvrije zomerdrankjes en gaven je al eens tips om een volledig alcoholvrij diner te hosten. Onze laatste ontdekking? Salgam, een alcoholvrij drankje uit Turkije. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.