Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 9 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze restaurants brengen alcoholvrije arrangementen die wél de moeite waard zijn

Geen zin om alcohol te drinken? Dan kun je maar bidden voor spannende alternatieven. Op alcoholvrije arrangementen valt namelijk nog winst te behalen en daarom vonden wij het tijd om de uitblinkers in de verf te zetten.

Alcoholvrije arrangementen die wél de moeite zijn

Héron – Utrecht

In Etenstijd! – die leuke podcast van Yvette van Boven en Teun van de Keuken – werd het non-alcoholische arrangement van het Utrechtse Héron overtuigend bejubeld; met uitzonderlijke creativiteit weten ze er namelijk sappen en gefermenteerde dranken te pairen aan hun pure, eerlijke gerechten.

Dat dat ook de beoordelaars van Bib Gourmand en de Groene Michelinsterren is opgevallen, zegt genoeg.

> Adres Héron Petit Restaurant: Schalkwijkstraat 28
3512 KS Utrecht

De Dyck – Woubrugge

De Dyck in Woubrugge zit al langer verankerd in ons Culy-hart. Vorige zomer kroonden we het al tot omreisrestaurant met een hoofdletter O en dat is niet in de laatste plaats omwille van wat er daar op alcoholvrij vlak gebeurt.

De jaloersmakende fermentatieskills van het keukenteam zitten daar voor een groot stuk tussen. Verder doen ze beroep op de Nederlandse, non-alcoholische wijnen van Vien0%. Gooi die twee in de mix en je voelt al aan dat wat er in je glas zal komen te zitten spannend, vernieuwend en bevredigend wordt.

> Adres De Dyck: Woudsedijk-Zuid 43, 2481 NB Woubrugge

Bonboon – Amsterdam

Het eigenwijze Bonboon in Amsterdam-Oost bewijst al jaren hoe cool plantaardig koken kan zijn. Qua eten zit je dus al langer goed; – al helemaal als vegan – een recentere ontwikkeling in het restaurant is de samenwerking met theesommelier Mariëlla Erkens.

Thee is naar onze mening sowieso een goed wapen om in de alcoholvrije strijd te gooien en bij BonBoon levert dat inderdaad een knaller van een bijpassend thee-arrangement op.

> Adres Bonboon: Rozenstraat 12, 1016 NX Amsterdam, Nederland

Choux – Amsterdam

Zo’n zaak waar de kok overduidelijk zijn vak kent, dat is Choux. Naast in waanzinnig goede gerechten resulteert dat in een doordachte alcoholvrije pairing. Kies je daarvoor, verwacht dan bij iedere gang een ander, non-alledaags sapje.

Kijk daarbij niet gek op van ingrediënten als zwarte knoflook en rozemarijn – hartige elementen worden zelfs in de meest verfrissende glasvullers niet geschuwd.

> Adres Choux: De Ruijterkade 128, 1011 AC Amsterdam, Nederland

Sepia – Groningen

Het Groningse Sepia zweert niet alleen bij koken van kop tot staart maar net zo goed bij steengoed alcoholvrij. Lees: over hun non-alcoholisch arrangement is uitvoerig nagedacht – iets wat helaas nog niet overal de norm is…

> Adres Sepia: J.C. Kapteynlaan 29, 9714 CM Groningen

Meer alcoholvrij?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.