Emmo de Bie
Emmo de Bie Culinair nieuws 13 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe podcast van Yvette van Boven en Teun van de Keuken schiet naar #1

Met Etenstijd! is Nederland een food-podcast rijker. De podcast van journalist en podcastmaker Teun van de Keuken (Keuringsdienst van Waarde, Dit is geen dieetboek) en TV-Chef en kookboekenschrijfster Yvette van Boven (Van Boven in het wild) staat op dag één al bovenaan in Apple Podcasts. Maar wat maakt deze podcast nou zo razend populair?

“Boontjes doppen, spruitjes schillen, piepers jassen, bessen rissen” – het vrolijke intro van Etenstijd! windt er geen doekjes om, alles in deze podcast gaat over eten. Elke maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag praten Teun en Yvette over hun culinaire gewoontes, gebruiken en interesses. “Van een spannend — of juist doodgewoon — ingrediënt tot een praktisch keukenapparaat en van horeca-ervaringen tot kooktips“.

Smakken en slurpen

Al sinds de aankondiging van vorige week is de podcast een veelbesproken onderwerp op de socials. De eerste aflevering, die gisteren online ging, dook in de wereld van de eetgeluiden – Yvette: “dan hebben we dat maar alvast uit de weg, voordat we beginnen”.

In de eerste podcast worden verschillende culturen, gebruiken en fobieën rondom smakken, slurpen en kraken besproken, waarbij beide presentatoren enkele van hun ongewone eetgewoontes delen. Ondanks dit voor velen onsmakelijke onderwerp staat Etenstijd! binnen enkele uren bovenaan bij Apple Podcasts, en dat is ook niet zo gek. De eerste korte, hapklare aflevering zit vol met anekdotes, tips en verhalen over koken en eten.

Een goed podcast duo

Podcasts als deze vallen of staan bij de persoonlijke verhalen en samenwerking van de presentatoren, maar dat is bij Etenstijd! dik in orde. Zo zei Teun gisteren in een interview bij NPO Radio 5: “Ik ben al jaren fan van Yvette […], als wij tegenover elkaar gaan zitten dan kunnen we wel uren doorpraten”.

De brede culinaire kennis van Yvette en Teuns achtergrond bij de Keuringsdienst van Waarde zorgen dat alle onderwerpen vanuit meerdere aspecten worden benaderd. Dit maakt deze podcast een plezier om te luisteren voor iedereen die van eten houdt. Wij zijn benieuwd naar welke onderwerpen er nog allemaal zullen komen en kunnen niet wachten op de volgende aflevering!

Etenstijd is elke maandag, woensdag en vrijdag rond 17.00 te beluisteren op de bekende podcast-apps.

Heerlijke recepten van Yvette van Boven:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.