Redactie
Redactie Inspiratie 28 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 7 beste remedies tegen een kater

De kater komt later? Yep, vandaag is de dag waarop heel Nederland wakker wordt met barstende koppijn en opvallend veel dorst. Dit zijn de 7 beste remedies waarmee je die vervelende kater de deur wijst.

De 7 beste anti-kater middeltjes

Hoofdpijn, dorst: daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Maak je geen zorgen: met deze voedingsmiddelen en drankjes ben je er in no time weer bovenop.

> Ook handig: dit maken chefs als ze een kater hebben

1. Asperges: wederom het witte goud

Bepaalde stoffen in asperges (en dan vooral de kiemen) zorgen ervoor dat alcohol in je lichaam wordt afgebroken waardoor de effecten van een kater veel minder worden. Wel moeten we erbij zeggen dat het beter is om een extract te gebruiken, omdat je een aardige hoeveelheid van het groene of witte goud nodig hebt wil dit écht werken.

2. Cafeïne

Na meerdere tests te hebben uitgevoerd kwamen onderzoekers erachter dat die vreselijke hoofdpijn wordt veroorzaakt door een stofje genaamd adenosine. En laat cafeïne nou de beste antistof zijn. Dubbel handig dus dat kopje koffie, én wakker worden (en blijven) en je hoofdpijn verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Koffie espresso
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

3. Cactus tegen de kater

Cactus? Ja, cactus! Extract van de cactusvijg voorkomt misselijkheid en een droge mond, alleen kan je het wel het beste nemen voordat je gaat drinken. Cactus-margarita, anyone? 

4. Bacon

Bacon, is goed voor ons. Wanneer we een kater hebben dan. Het zorgt er namelijk voor dat je hersenen herstellen van overmatig drinkgedrag. Dus wat dacht je van een coquille BLT, artisjokken wrapped in bacon of natuurlijk de ultieme bacon & ei sandwich…?

Bacon bao bij Super Lyan
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

5. Jus d’orange

Vitamine C is een bekende vijand van de eeuwige kater, drink dus voordat je gaat slapen een flink glas jus d’orange, of als je net wakker bent.

6. Eieren

Één van de stoffen die ontstaat wanneer je teveel drinkt, aldehyde, wordt afgebroken door cysteine, een stof in eieren. Eet dus een lekker gebakken, of nog beter gepocheerd eitje.

Toast met gebakken ei
Bron: Culy.nl

7. Hummus = antikaterbom

Vitamine B6 vermindert de kans op een kater, en als er een bom van B6 is, zijn het kikkererwten wel. Geniet dus van een lekker broodje (zelfgemaakte) hummus.

Recepten tegen een kater:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.