Culy
Culy Inspiratie 1 januari 2018

De beste gerechten om je kater mee te bestrijden

Het is weer zover: het is de dag dat wereldwijd katers worden geaccepteerd. Of je nu tot in de vroege uurtjes hebt gefeest of een paar bubbels te veel hebt gedronken, grof geschud mag uit de kast worden getrokken. Daarom: de beste gerechten om een kater mee te bestrijden. 

Voor ons is het sleutelwoord ‘hartig’. Tuurlijk, er mag best een zoetje tussen zitten, maar we worden vooral blij van de meest hartige gerechten. Het liefst met veel vet, eieren, spek en kaas. Here we go!

Eggs benedict

Grote kans dat je allesbehalve zin hebt om zelf een portie eggs benedict te maken, maar des te meer reden om je te laten vertroetelen in een gezellig café.

Bestel ze met spek in plaats van ham voor extra zoutigheid, of ga voor eggs Norwegian met gerookte zalm.

Stock 4

Pita hummus

Welke producten daadwerkelijk helpen je kater te verminderen? Onder andere hummus. Dit Midden-Oosterse goedje is niet alleen gruwelijk lekker, het bevat ook een bom van Vitamine B6, wat je kater weer minder maakt.

Rooster daarom een vers pitabroodje, vul met hummus en ingrediënten waar je zin in hebt (bacon? gebakken ei? sla?) en geniet. Wel moeten we erbij zeggen dat het handiger is om de hummus de avond van tevoren te eten, gezien de B6 de kater ook een beetje kan voorkomen.

Hummus met sumak

Croque monsieur

Weer een zwaar gerecht, maar zó lekker! Heb je behoefte aan een gebakken eitje? Ga dan voor de croque madame.

Croque madame stock

Gezonde kwarktaart als ontbijt

Je hoofd staat er waarschijnlijk totaal niet naar, maar bij ons verdwijnt een kater als sneeuw voor de zon als we gaan sporten. Duik daarom de gym in of ga een rondje hardlopen, en trakteer jezelf vervolgens op deze kwarktaart om al je reserves weer aan te vullen.

Eiwitrijke-kwarktaart-1024x683

Avo op toast

Omdat een avocado een bom aan voedingsstoffen bevat, is een avo op toast ook geen slecht idee. Top eventueel met een eitje (gebakken, gekookt of gepocheerd, it’s up to you), mayonaise, chili flakes of krokant gebakken bacon.

Toast met gepocheerd ei stock

BLT met avocado en citroenmayo

Naast eieren is mayonaise één van onze cravings tijdens een kater. Het zurige is precies wat we nodig hebben voor een beetje extra energie, en op dit broodje met avocado en mayonaise is het helemaal één groot feest.

blt_DK-1

Shakshuka

Ja, daar gaan we weer met de eieren. Shakshuka maak je heel gemakkelijk zelf, maar kun je tegenwoordig gelukkig ook in steeds meer brunch- en lunchtentjes bestellen. Deze hartige tomaten ‘prut’ kan je lekker pittig maken (als je maag het aankan), en is helemaal in balans door de eieren.

shakshuka stock

Misosoep

Totaal anders dan de gerechten hierboven, maar een kom sterke soep kan ook wonderen verrichten. Vooral op basis van een smaakvolle bouillon, met lekker veel umami zoals bijvoorbeeld misosoep.

Is het zo erg dat je je hoofd bijna niet meer kan optillen? Ga dan voor de beste soep tegen een kater.

Miso soep stock

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
De beste gerechten om je kater mee te bestrijden
Sluiten