Stevig (kater)ontbijt voor een heerlijke zondag

Intro

Mireille en Arno van The Holy Kauw Company schreven onlangs nog dat leuke boek vol lekkere drankjes: Limonade. Met hun nieuwste boek Zondag storten ze zich op de fijnste dag van de week. Typisch zo’n dag waarop je een taart bakt, soep trekt of juist languit op de bank ligt met je snelle tv-dinner. In Zondag – Eten & koken op de fijnste dag van de week delen ze hun állerbeste recepten voor een perfecte zondag. Dit recept voor een stevig (kater)ontbijt mag niet ontbreken in je repertoire.

Mireille & Arno: “Het komt gelukkig niet vaak meer voor, maar er zijn zondagochtenden geweest die we liever hadden willen overslaan omdat we op zaterdagavond ietsiepietsie te diep in het welbekende glaasje hadden gekeken. Dit ontbijt was dan altijd een goede start van de dag. Het is ook perfect om de zondag mee te beginnen als je sportieve plannen hebt. Afgekoeld kun je dit gerecht meenemen voor een lunch buiten de deur. Wij doen dat weleens als we op een mooie zondag met vrienden gaan varen.”

Stevig katerontbijt uit Zondag
Foto: Hanke Arkenbout

1. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de worstjes rondom bruin. Haal de worstjes uit de pan en leg apart.

2. Fruit de ui samen met de knoflook in het bakvet van de worstjes tot ze glazig zien. Voeg de specerijen toe en bak even mee zodat alle smaken goed loskomen. Doe de tomatenblokjes en de bonen erbij en roer door. Breng de bonenschotel op smaak met peper en zout.

3. Leg de worstjes terug in de pan bij de bonen en breek de eieren voorzichtig boven de pan zodat de dooiers heel blijven. Roer heel voorzichtig het eiwit een beetje door de bonen.

4. Laat nog ca. 10 minuten zachtjes pruttelen tot het eiwit gestold is. Ris de blaadjes van de tijm boven het gerecht. Serveer met een stuk vers brood.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Stevig (kater)ontbijt voor een heerlijke zondag
Sluiten