Plaatpizza met geitenkaas, peer en bacon

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: plaatpizza met geitenkaas, peer en bacon.

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de peren doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de peren vervolgens in dunne plakjes.

Verbrokkel de zachte geitenkaas en pers de teentjes knoflook. Verdeel het croissantdeeg over de met bakpapier beklede bakplaat. Druk de naden van het deeg aan met een vork en prik vervolgens een aantal gaatjes in de bodem.

Meng in een kom de eieren met de crème fraîche, tijm en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het eiermengsel over het deeg en verdeel vervolgens de plakjes peer, bacon en geitenkaas erover. Giet vervolgens de honing over de pizza.

Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak 20 minuten. Snijd de plaatpizza met geitenkaas in gelijke stukken en verdeel over de borden.

plaatpizza met geitenkaas, peer en bacon3

Voor 4 personen:

  • 2 handperen
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 blikjes croissantdeeg (à 340 gram per blik)
  • 3 eieren
  • 125 cème fraîche
  • 3 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels honing
  • 120 gram bacon in plakjes (of andere spekplakjes)
Reageer op artikel:
Plaatpizza met geitenkaas, peer en bacon
Sluiten