Redactie
Redactie Inspiratie 5 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

In dit restaurant in New York eet je noodlesoep in je uppie (in stilte!)

Uit eten een sociale gelegenheid waarbij je uren tafelt en de beste gesprekken voert onder het genot van heel veel gangen? Niet bij Ichiran Ramen in New York, waar je in volledige stilte in je eentje van een kom ramen geniet.

Bij Ichiran Ramen staan allemaal aparte hokjes waar je in je eentje ramen eet. Hierdoor kan je je volledig focussen op het eten, zonder afgeleid te worden door externe factoren. Een beetje heftig misschien, maar wie weet is dit wel de ultieme eetervaring.

Geen contact

Je bestelling schrijf je op een briefje en geef je aan de ober, zodat je geen verbaal contact hoeft te maken. Vervolgens wordt er een luik voor je geopend waardoor je kom ramen wordt neergezet, hierna wordt het luik weer gesloten.

Geen oogcontact met de bediening dus, je hebt alleen uitzicht op iemands kruis. Ook weer eens wat anders. Het restaurant streeft er naar om je bestelling binnen 15 seconden (!) op tafel te hebben staan. Dat is nog eens fast food.

Ichiran Ramen opende kort geleden haar deuren in de hippe New Yorkse wijk Brooklyn. Hetzelfde concept bestond al in Tokyo, en is zo succesvol dat ze nu ook een poging in New York wagen.

En dat wordt waarschijnlijk een groot succes, want bij de opening stonden er om 10.45 uur al honderden mensen in de rij, waarvan sommigen zelfs een vrije dag hadden opgenomen.

Tonkotsu

Bij Ichiran zijn ze gespecialiseerd in tonkotsu ramen; een vettige varkensbouillon met een plak chashu varkensvlees, bosui, pittige saus en natuurlijk goddelijke chewy noedels. De ramen zijn niet goedkoop, je betaalt 18,90 dollar voor een kom, zonder extra toppings.

Mocht je dat alleen eten toch een beetje ongezellig vinden, dan is er in het restaurant ook een ruimte die iets gezelliger is opgesteld. Waar je gewoon aan tafel kan zitten en wel met de bediening en je vrienden mag praten. Probeer dan tijdens het eten wel al je aandacht op de ramen te vestigen…

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.