Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 10 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

Pig & Rye in Tilburg: bacon en zuurdesem om een moord voor te doen

Van een zaak die Pig & Rye heet weet je al een beetje wat je kunt verwachten: véél varkensvlees (bacon!) en kneitergoed brood. Klinkt als our kind of place! Eigenaar Luc Martin ken je misschien al van zijn goedlopende bakkerij Tilburg Sourdough.

Donker zuurdesembrood

Tilburg Sourdough groeide uit zijn jasje. Daarom verhuisde de chef de boel naar de Nieuwlandstraat. De zaak is nu dus Pig & Rye gedoopt en je kunt hier onbijten, lunchen of lekkers voor thuis meenemen.

Denk aan handgemaakte broden – zoals een fantástisch donker zuurdesem, croissants, sandwiches, wafels en tosti’s. Luc combineert zijn twee grote liefdes: écht goed brood en mooie, grote stukken vlees.

Pig & Rye

Holy pastrami!

Daar weet hij wel raad mee: de pulled pork wordt hier echt 18 uur lang gegaard op de barbecue. De bacon komt van Brandt & Levie.

En voor zijn pastrami wordt een stuk Black Angus brisket van 6,5 kilo gedurende 9 dagen gepekeld, dan 2 dagen opgehangen, 3 dagen koudgerookt en 5 uur gestoomd. Holy guac, eh, pastrami!

Pig & Rye

Verse ketchup

Ze maken dus alles vers, tot en met de ketchup aan toe. En dat levert goddelijke ontbijt- en lunchgerechten op.

Denk aan The Full Elvis: wafels met pindakaas, banaan, bacon en maple syrup. Tosti’s van brioche met geroosterde kip en hot sauce. Broodjes geroosterd varkensvlees met knoflookmayo, waterkers en jus. Of met pulled pork, vijgen en een bourbon-barbecuesaus. Oh yes.

Pig & Rye

Het is duidelijk: we moeten naar Tilburg. En dan rollend weer terug.

Pig & Rye is van dinsdag t/m zaterdag geopend van 08:00 tot 17:00 uur. Op zaterdag kun je er al een half uurtje eerder een verse croissant halen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.