Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 3 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

10 ideeën voor milkshakes waar je niet aan had gedacht

Je koelt er vanaf tijdens broeierige hete dagen én het werkt troostend wanneer je het echt even nodig hebt: de milkshake. Het is zo’n typisch geval jeugdsentiment waar je zelfs op je oude dag nog voor om zal rijden. Ze zijn er dan ook in alle variaties denkbaar. Banaan, aardbei, vanille en chocola kunnen we inmiddels dromen – en dat doen we dan ook graag.

Maar wat dacht je van de volgende opties?

10 x toffe milkshake ideeën

1. Spekkoek

Op zoek naar een staande ovatie? Schotel dan sowieso deze milkshake met spekkoek voor aan je gasten. Zo eentje waarbij het water je al in de mond loopt bij het lezen van de naam. Wij danken Culy-collega Winnie bij deze voor deze briljante uitvinding.

Spekkoek milkshake
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

2. Pulp Fiction

OK, niet de originaliteitsprijs qua ingrediënten (banaan, vanille, roomijs en yoghurt), wél qua thema en stijlvolle looks: de Pulp Fiction milkshake. We sluiten ons graag aan bij de reactie van John Travolta wanneer ‘ie de eerste slok neemt: “Goddamn! That’s a pretty fucking good milkshake!”.

3. De boozy milkshake

Leuk al die lieflijke milkshakes uit je jeugd, maar we zetten even een tandje bij nu we de twintig gepasseerd zijn. Dé milkshake voor volwassenen moet namelijk deze Hennessy Colada zijn.

Met zelfgemaakte siroop van rozemarijn, ananas en kokosmelk én een fijne hoeveelheid Henessey gaat deze regelrecht de favorietenlijst op.

Hennessy Colada cocktail cognac
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

4. De gezonde milkshake

De milkshake staat nou niet bepaald bekend om z’n rijkheid aan vitamines. Dat is natuurlijk stiekem waarom ‘ie zo verslavend lekker is. Maar voel je je een keer niet geroepen om je aan deze bulk zaligheid te wagen, kies dan ‘s voor een gezondere variant, zoals deze met chocola. Niet te vaak hoor.

5. Met kruidnoten

Op zoek naar eentje die niet té experimenteel is maar wel nét even anders? Dan zit je deze herfst in ieder geval goed. Of met een beetje geluk einde zomer, gezien de steeds vroegere entree van de kruidnoten. Meng een handjevol truffel kruidnoten, gewone kruidnoten of pepernoten door deze milkshake en jouw avond kan niet meer stuk.

6. Mango lassi

We scharen ‘m voor het gemak even onder de milkshakes, deze verfrissende mango lassi. De populairste smoothie van India, Bangladesh en Pakistan bevat melk, yoghurt en mango dus hé, wat ons betreft dus ook gewoon een plek in deze lijst.

Mango lassi
Bron: Unsplash

7. Popcorn

We worden blij van popcorn én van milkshakes, dus waarom niet een combi? Begin op tijd met deze versie van Food52, hij heeft namelijk een nachtje in de koelkast nodig. Maar je krijgt er een diepe, pure en romige popcornsmaak voor terug.

8. Kersen

Vergeet de aardbei, want heb je wel ‘s een kersenmilkshake geprobeerd? We willen je het liefst verplichten om je er vanavond al aan te wagen, want deze gaat gegarandeerd indruk maken. 100% zeker dat werkelijk iedereen hier blij van gaat worden.

kersenmilkshake met amandel
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

9. Bacon

Bacon in je milkshake? Waarom niet. Het moge duidelijk zijn dat bacon een zoet gerecht een umami boost geeft van jewelste. We eten immers ook onze pannenkoek al jarenlang met spek én stroop.

Zo rijden we graag om voor de bacon milkshake van Five Guys, maar is dat iets te veel moeite, dan is dit recept een goed alternatief.

10. Pindakaas

Crunchy pindakaas met maple syrup: ook zo’n gouden combi. Al helemaal in combinatie met vanille-ijs en door een rietje. In een milkshake dus. Maak ‘m extra-extra met een scheut bourbon. Eentje voor volwassenen dus.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.