Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 3 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Gezocht: hobbykoks die een extra portie willen koken voor mensen uit de buurt

Culinaire concepten die ook nog eens heel erg sympatiek zijn? Daar gaat ons Culy-hart altijd sneller van kloppen. Stichting Thuisgekookt is er zo eentje – en zij hebben jouw hulp momenteel extra hard nodig.

Over Stichting Thuisgekookt

Even voor je beeld: Stichting Thuisgekookt is een organisatie die een brug vormt tussen thuiskoks en mensen die het lastig vinden om dagelijks te koken. Want waar voor veel mensen een extra portie koken amper moeite kost, maakt die extra portie bij anderen weer een wereld van verschil.

En dat is exact waar Stichting Thuisgekookt komt kijken: die twee groepen met elkaar in contact brengen. Maakt niet uit of je je nou door je leeftijd of vanuit een psychische of fysieke kwetsbaarheid aanmeldt: de thuiskoks uit je buurt geven je met liefde die extra portie eten.

Dat neemt niet alleen de praktische zorg van het koken weg, ook in het kader van eenzaamheid is dit een mooi initiatief.

Oproep aan alle thuiskoks

En nu komt het: door de zomerperiode zijn veel thuiskoks met vakantie. Gevolg? Stichting Thuisgekookt kan niet iedereen die daarom vraagt van een maaltijd voorzien. En dat is jammer!

Wij vermoeden namelijk dat er onder onze Culy-lezers nog veel meer hobbykoks zijn die af en toe een portie kunnen missen. En die porties zijn tijdens deze drukke zomermaanden (maar zeker ook daarna) dus harder nodig dan ooit.

Geef je op

Je hoort ‘m al aankomen: ken of ben jij iemand die zich (deze zomer) wil inzetten als thuiskok voor anderen? Meld je aan via de site van Stichting Thuisgekookt.

En dan? De organisatie zorgt voor een intakegesprek waarmee wordt gekeken of jouw kookstijl matcht aan de dieetwensen van een aanvrager bij jou in de buurt. Wij zeggen: doen!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.