Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Inspiratie 5 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Avondje uit? Dit zijn de leukste culinaire hotspots in Breda

Breda wordt ook wel de Parel van het Zuiden genoemd, door de mooie binnenstad en de natuurrijke omgeving. Én door de toffe restaurants, vinden wij. Want naast dat Brabanders heel gezellig zijn, zijn het ook echt Bourgondiërs – en dat zie je terug in de stad. Dit zijn de leukste restaurants in Breda voor een avondje tafelen.

Brasserie Bardot

Brasserie Bardot omschrijft zichzelf als een ‘typisch Franse brasserie’, en je waant je er écht even in Parijs. Je kunt er terecht voor lunch en diner in een gezellige omgeving. Op het menu staan bijvoorbeeld de klassieke steak tartare, gebakken eendenlever en salade Nicoise, maar je kunt er ook een driegangendiner van de chef bestellen. 

Naast de brasserie is er ook nog Petit Bardot, de inpandige wijnbar waar ze dezelfde kwaliteit hapjes serveren, maar dan iets kleiner en om te delen.

>> Lees meer: Brasserie Bardot in Breda

Adres Brasserie Bardot
Van Coothplein 10
4811 NE Breda

De leukste restaurants in Breda
Bron: Wijnbar Pinot

Wijnbar Pinot

Wil je dineren met uitzicht op de Grote Kerk, onder genot van een wijntje (of drie)? Dan ben je bij Wijnbar Pinot aan het goede adres! Daar zijn ze – in tegenstelling tot wat de naam suggereert – namelijk lang niet alleen gespecialiseerd in wijnen. Integendeel!

Ze hebben er heerlijke culinaire gerechten, en je kunt wederom voor een menu van de chef kiezen. Bij Pinot werken ze alleen met verse seizoensproducten; daarom wisselt het menu iedere maand.

>> Lees meer: Wijnbar Pinot in Breda

Adres Wijnbar Pinot
Grote Markt 46
4811 XS Breda

Al Dente restaurants in Breda
Bron: Al Dente

Al Dente

Toch liever Italiaans? Bij restaurant Al Dente in Breda vind je klassieke Mediterraanse gerechten. Al Dente is een paar jaar geleden verkozen tot Hottest Italian van Nederland en staat in de top 100 van beste Italiaanse restaurants van ons land.

Wat eet je hier? Italiaans natuurlijk! Denk aan gebakken kalfsoesters, St. Jakobsschelpen in saus van witte wijn en natuurlijk risotto. Naast de standaard menukaart is er ook een uitgebreide viskaart en een suggestiekaart waarin de chef een aantal gerechten aanprijst.

>> Lees meer: Restaurant Al Dente in Breda

Adres Al Dente
Nieuwe Ginnekenstraat 20
4811NR Breda

Charelli

Frans en Italiaans lijken het goed te doen in de Brabantse stad: ook bij restaurant Charelli vind je vooral gerechten uit deze Mediterraanse landen (met wat Aziatische invloeden).

Kies bijvoorbeeld voor eendenborst in sinaasappelsaus met gekarameliseerde witlof of oesters op Thaise wijze, en als dessert natuurlijk chocolademousse of citroentaart. Er is wederom een uitgebreide wijnkaart. Genieten!

>> Lees meer: Restaurant Charelli in Breda

Adres Charelli
Van Coothplein 35
4811 NC Breda

Meer culinaire hotspots in Nederland

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.