Dagje Groningen? Dit zijn de leukste culinaire hotspots

Let’s go to Groningen! Altijd leuk om het Hoge Noorden te bezoeken voor een dagje uit. Dit zijn de tentjes waar je langs kunt voor koffie, om te lunchen of te eindigen met een lekker etentje.

Cookie Dosis

Folkingestraat 17, Groningen

Cookie Dosis is een shop-in-shop in de Folk Conceptstore en wordt gerund door de eigenaresse van het naastgelegen BAQ Broodcafé. Bij deze hotspot haal je de lekkerste cookies en verse cookie dough. Daarnaast zijn er ook cookie dough truffels, brownies en cookie dough sandwiches: koekjesdeeg tussen twee koekjes. OMG!

cookie dough Cookie Dosis

Konbu Streetfood

Oosterstraat 10, Groningen

Ook in het Hoge Noorden hoef je gelukkig niet verstoken te blijven van je kommetje ramen: Konbu Streetfood is de place-to-be! Ze serveren hier vier soorten ramen: klassieke shio ramen, chicken shoyu ramen, de Konbu special en de veggie ramen. Je kunt er extra toppings bij bestellen, zoals shiitake, narutomaki (die wit met roze plakjes die ze in Amerika ook wel ‘fish cake’ noemen) of een extra eitje.

Ook leuk: je ramen verschijnt aan tafel met een traditionele houten ramen-lepel. De zaak ziet er ook nog eens hip en fris uit.

#Ramen ? ?done right @konbustreetfood ?. Great spot, delicious menu (Ramen, Pho, Bun & Bao) and a very friendly team ??. #konbustreetfood #groningen

A post shared by cocosquats | healthy choices (@cocosquats) on

Pure Frozen

Vismarkt 10, Groningen

De naam verklapt het al een beetje: voor frozen yoghurt moet je naar Pure Frozen in het Groningse. Maar naast yoghurtijs heeft dit leuke zaakje nog veel meer voor de zoetekauw. Elke dag verse donuts bijvoorbeeld, met meer dan 24 smaken om uit te kiezen. Maar ook taarten, brownies, tosti’s en smoothies. Daarnaast kun je er ook gewoon heel lekker koffie drinken.

Van donuts tot shakes en van froyo tot tosti's. Je leest er meer over in het artikel over @puregroningen op de blog. Link in bio. #hotspotfactory

A post shared by Hotspotfactory (@hotspotfactory) on

Pernikkel

Aweg 2, Groningen

Pernikkel is een relaxte hotspot met een wekelijks wisselende menukaart. Wat vast is, is dat je hier altijd kunt ontbijten, lunchen en dineren. Maar de gerechten op de kaart zijn elke keer weer anders.

Het meeste is homemade en ze werken met onbewerkte producten, liefst van lokale boeren. Duurzaam, lekker en gezond eten zijn dan ook hun pijlers. Daarnaast zit je hier ook gewoon lekker, in het centrum van Groningen.

Groningen hotspots Pernikkel
Bron: Pernikkel

Mr. Mofongo

Oude Boteringestraat 26, Groningen

Mr. Mofongo is zo’n bijzonder adresje waarvoor je met liefde naar Groningen afreist. Niet alleen de robotarm die drie drankjes tegelijk tapt is bijzonder, maar ook de exotische menukaart en huisgestookte spirits.

Er is een indoor houtskoolgrill waar vlees op wordt bereid. Maar je kunt ook ceviche, carpaccio met een twist (denk aan Marokkaanse citroen, ganzenlever en balsamico), Mofongo’s beroemde spareribs of gegrilde vis met gremolata bestellen. Een heerlijk adresje om te lunchen, borrelen of dineren.

Lunch @mr.mofongo #bentobox #mrmofongo #groningen #grunn #lunch #lunchtime #globalfood

A post shared by Mr.Mofongo (@mr.mofongo) on

Anat

Verlengde Grachtstraat 1, Groningen

Bij Anat in Groningen kun je je dag beginnen met een frisse start. Al het eten en drinken is hier vegan, dus vrij van vlees, vis, ei, zuivel en kaas. En da’s verrassend lekker. Is het lekker weer buiten, dan kun je hier wat lekkers afhalen om vervolgens op te eten in het park.

Anat Groningen

Voilà

W.A. Scholtenstraat 39, Groningen

Voilà is een restaurant in Groningen met de sfeer van een Franse bistro, en adembenemend goede gerechten. Eigenaren Hans en Jitka serveren in hun zaak dagelijks één vast 5-gangenmenu, geïnspireerd door verse biologische seizoensproducten uit de omgeving van Groningen. Vlees en groente van lokale boerderijen, maar ook eerlijk gevangen Hollandse vis en schaal- en schelpdieren staan op het menu. Het beste van Groningen op je bord dus!

Voilà Groningen

Restaurant De Haan

Aweg 4, Groningen

Restaurant De Haan is een soort onemanshow. De jonge eigenaar Dennis de Haan heeft altijd al in de horeca gewerkt (o.a. bij Parkheuvel** in Rotterdam) en vond het tijd voor wat anders. Hij staat zelf in de keuken en zet al het eten persoonlijk bij je op tafel. Maar… verder loopt er geen bediening rond.

Hoe werkt dat? De chef kookt een verrassingsdiner van 4, 5 of 6 gangen en serveert dit bij je aan tafel. Maar brood, wijn, koffie en thee mag je zelf pakken. Bij elk gerecht is een bijpassende wijn. Op een drankenkaart hou je zélf bij wat je allemaal hebt gepakt. Da’s weer eens wat anders!

Afgelopen jaar was het geen eitje, maar wel fantastische! Van een leeg pand een restaurant creëren gezamenlijk met de steun van mijn familie. Vooral mijn broer en vader hebben mij enorm geholpen om een droom te verwezenlijken. Vanaf half juni ging het prima en wist mijn draai aardig te vinden. Veel leuke gasten, die tevens weer terug kwamen. Na een zomer vakantie een kleine kink in de kabel door een weekje ziekenhuis, maar vanaf die periode begon het drukker en drukker te worden. Na een mooie recensie in de Volkskrant begon de extreme aandacht en heb een aantal pittige weken er tussen gehad. Het koken leed er gelukkig niet onder! Komend jaar gewoon lekker weer focussen op de keuken, komende week weer vele ideeën uitwerken en dan komend jaar weer lekker koken! Ik heb er zin in, kom maar op met 2017! #restaurantdehaan #2017 #creativity

A post shared by Restaurant De Haan (@restaurantdehaan) on

Reageer op artikel:
Dagje Groningen? Dit zijn de leukste culinaire hotspots
Sluiten