6 culinaire hotspots in Leeuwarden

In de Friese hoofdstad Leeuwarden zijn nogal wat culinaire hotspots te ontdekken. Van een sterrenzaak tot een heerlijk visrestaurant: in Leeuwarden vind je voor ieder wat wils!

1. Sems
Gouverneursplein 36

Laat je bij Sems verrassen door de chef, of bestel verschillende gerechtjes van de kaart. Deze losse gerechten zijn €12,50 per stuk en kunnen naar eigen volgorde en samenstelling worden besteld. Ga bijvoorbeeld voor Wad-oesters, lamsbout met ras el hanout of makreel met venkel.

Sems
Bron: Facebook

2. By ús
Over de Kelders 24

Als je dan toch in Leeuwarden bent, dan wil je natuurlijk ook van de échte Friese keuken proeven. Dat kan bij By ús. Hier wordt uitsluitend met lokale en biologische producten gewerkt. Zo komen de groenten en kruiden uit de dorpstuin en de schelp- en schaaldieren uit de Waddenzee.

ByUs
Bron: Facebook

3. Élevé
Heliconweg 52

Élevé heeft één Michelinster en bevindt zich op de elfde verdieping van het WTC hotel in Leeuwarden. Met een prachtig uitzicht over de stad en in een moderne setting dineer je hier op sjiek. Vier gangen eet je bij Élevé voor €55,-.

eleve
Bron: Facebook

4. Restaurant Wannee
Rengerslaan 8

Restaurant Wannee staat bekend om het 80/20 concept: ze werken er met 80 procent groenten, 20 procent vlees. Zoveel mogelijk lokaal, gezond, eenvoudig en duurzaam. Op het menu vind je bijvoorbeeld vegetarische hachee met zoetzure bietjes, Baambrugs big van de barbecue en als dessert wentelteefje van Fries suikerbrood…

wannee
Bron: Facebook

5. Restaurant Eindeloos
Korfmakersstraat 17

Restaurant Eindeloos is een biologisch restaurant waar met het seizoen mee wordt gekookt. Om ervoor te zorgen dat alle gerechten kakelvers op je bord komen, hebben ze bij Eindeloos geen vast menu maar altijd een verrassingsmenu. Drie gangen, inclusief vier amuses, eet je hier voor €37,50.

eindeloos

6. Le Sandre
Eewal 54

Het visrestaurant van Leeuwarden is Le Sandre. Hier eet je verse vis uit Harlingen, zoals Noordzee sliptong. Maar bij Le Sandre staat niet alleen vis op het menu. Ze hebben ook rundvlees dat ze zelf verwerken en rijpen. Leuk!

LeSandre

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!