Redactie
Redactie Inspiratie 1 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Lekker eten doordeweeks: 5 makkelijke maaltijden in de winter

Lekker eten doordeweeks doe je met deze 5 makkelijke maaltijden. Allemaal gemakkelijk, (redelijk) snel en een tikkie winters. Voor elke dag eentje!

Klik op de afbeeldingen om de bijbehorende recepten te openen.

1. Maandag: zoete-aardappelsoep met gebakken uitjes. Geurig en warm door de kerrie, kaneel en gember, zoetig door de zoete aardappels en een tikje kruidig door de uitjes en salie. Serveer met brood voor een stevige maaltijd.

2. Dinsdag: zuurkool-appelstamppot met rookworst. Wat is er Hollandser en schreeuwt meer winter dan een rookworst? Zeker met zuurkool en appeltjes. De rozijntjes geven er een zoete twist aan.

3. Woensdag: crunchy wintersalade met pecannoten. Geen woensdag gehaktdag, maar een lekkere salade met noten én uitgebakken ham.

4. Donderdag: biefstuk stroganoff met aardappelpuree en rucola. Een klassieker in een fris jasje. De puree vult lekker, de rucola is pittig en fris en de biefstuk heerlijk kruidig. Uiteraard ontbreekt ook de rode paprika niet; die hoort tenslotte in een stroganoff.

5. Vrijdag: pasta met geroosterde paprika en knoflook. Deze snelle pasta heb je gegarandeerd binnen een kwartiertje op tafel!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.