Crunchy wintersalade met pecannoten

Culy 22 feb 2014 Diner

Sarah van de leuke blog SarahaandeKook.nl maakte deze crunchy wintersalade met pecannoten. Lékker! Je kunt deze salade ook vegetarisch maken door de ham weg te laten. Voeg dan eventueel nog een lekkere kaas toe, zoals geitenkaas.

Mix alle ingrediënten voor de dressing tot een mooie gladde saus en zet weg voor later.

Rooster in een droge koekenpan de pecannoten knapperig en neem ze uit de pan. Bak in dezelfde koekenpan de ham knapperig, laat de ham uitlekken op keukenpapier.

Doe de witlof, rode kool en wortel in een kom. Schep de dressing erdoor en verdeel over de borden. Verdeel de noten en basilicum er over. Garneer met de knapperige ham en maal er wat zout en peper over.

Voor 2 personen:

  • 2 kleine struikjes witlof, bladeren losgemaakt
  • ½ rode kool (kleintje) in reepjes
  • ½ winterpeen met de dunschiller in lange linten
  • verse basilicumblaadjes
  • 2 handjes pecannoten
  • Optioneel: 4 plakjes rauwe ham
  • peper en zout

De dressing:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 2 flinke theelepels mosterd
Reageer op artikel:
Crunchy wintersalade met pecannoten
Sluiten