Redactie
Redactie België 31 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Würst

Jeroen Meus kennen de meesten van zijn geliefde kookprogramma Dagelijkse Kost op Eén. Jarenlang stond hij in de keuken van zijn restaurant Luzine (nu Ratata) en vorig jaar opende hij zijn haute dog-zaak Würst in het Vlaamse Leuven. 

Het motto is ‘fast and casual, yet innovative and exquisite‘ en het concept kent veel overeenkomst met Ron Blaauws The Fat Dog. Hier worden haute dogs (ofwel gourmet hot dogs) gemaakt, met worsten van de beste slager van Leuven Philippe Rondou.

Op het menu staan verschillende ‘hete honden’, allen op verschillende broodjes (van ciabatta tot corn bread) en met de meest appetijtelijke toppings.

Voorbeelden zijn de Bellucci (ciabattabrood met aubergine, pesto, rauwe ham, Parmezaan en tomaat), Memphis Soul (corn bread met coleslaw, worst, pulled beef, sweet relish, crispy onion en pepers) en de meer klassieke Sauerkraut (een zacht broodje met zuurkool, mosterd, ketchup, bacon en ingelegde ui).

Dat Meus trots is op zijn België is moge duidelijk zijn, wat naar voren komt in The National: een pistoletje met runderstoof, worst, witlof, knapperige friet en ‘picklenaise’.

Leuk is dat er ook een zoete variant is (uiteraard zonder worst), bestaande uit een briochebroodje met gianduja chocolade, pecannoten en granny smith.

Prijzen variëren tussen de €7,50 en €10,- per hot dog. Reserveren is niet mogelijk, dus loop vooral een keer binnen. Kijk voor openingstijden op de website

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.