Zoete-aardappelsoep met gebakken uitjes

Een gezond, winters soepje van Caroline Brouwer. Wat wil je nog meer? 

Verhit in een soeppan twee eetlepels van de olie. Bak hierin de gember, specerijen en twee teentjes knoflook op zacht vuur gedurende twee minuten. Voeg de jam toe en bak nog twee minuutjes mee.

Doe de aardappel en de wortel erbij, schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de soep 15-20 minuten tot de groenten klaar zijn. Maak de soep fijn met een staafmixer of in een blender en voeg naar smaak nog zout en peper toe.

Bak terwijl de soep staat te koken de uienringen in de resterende olie in 8-10 minuten goudbruin. Voeg de resterende knoflook toe samen met de salieblaadjes en bak nog een paar minuutjes mee.

Schep de soep in kommen, serveer met uienringen en garneer eventueel met een vers salieblaadje. Lekker met stokbrood en verse roomkaas met kruiden.

soep3

  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 centimeter gemberwortel, geschild en fijngeraspt
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel kerrie
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 3 eetlepels abrikozenjam
  • 600 gram zoete aardappels, geschild en in blokjes
  • 250 gram winterwortel in plakjes
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 2 rode uien in dunne ringen
  • 3 salieblaadjes, in reepjes + salieblad ter garnering
Reageer op artikel:
Zoete-aardappelsoep met gebakken uitjes
Sluiten