Biefstuk stroganoff met aardappelpuree en rucola

Culy 14 okt 2015 Diner

Een lekker makkelijk recept voor elke dag: biefstuk stroganoff met aardappelpuree en rucola.

Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappels in 20 minuten gaar. Giet af en bewaar in de pan.

Snipper de ui met de twee tenen knoflook, snijd de paprika’s in gelijke blokjes en snijd de champignons in plakjes. Breng het vlees op smaak met peper en zout.

Verhit in een koekenpan een scheut olijfolie en bak hierin het vlees aan beide kanten twee minuten. Haal uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie. Fruit in dezelfde pan de ui met de knoflook. Voeg na twee minuten de champignons en paprika toe en ban nog drie minuten mee.

Voeg de tomatenpuree en zure room toe. Laat inkoken met een kopje water en breng op smaak met peper en zout. Stamp de aardappels en roer de melk en boter naar smaak door de puree.

Snijd de biefstuk in reepjes. Verdeel de puree samen met het vlees over vier borden en serveer met de stroganoffsaus. Breng de rucola eventueel op smaak met een dressing en serveer bij de rest.

biefstuk-stroganoff-met-aardappelpuree-en-rucola

Voor 4 personen:

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 2 biefstukjes
  • 1 ui
  • 100 milliliter zure room
  • 2 rode paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram champignons
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 150 ml melk
  • 75 gram rucola
  • Roomboter
  • Optioneel: dressing voor bij de rucola
Reageer op artikel:
Biefstuk stroganoff met aardappelpuree en rucola
Sluiten