Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Inspiratie 22 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je de populaire pop-it chocoladerepen (van de TikTok-hack!)

Geef kinderen een pop-it en ze zijn in ieder geval een paar minuten lekker rustig bezig. Geef ze chocolade, M&M’s én een pop-it en je hoort ze niet meer. Maar wat krijg je dan? Pop-it chocolade repen! Deze hack gaat viraal op TikTok en wij begrijpen heel goed waarom.

For the love of chocolate and our kids.

Pop-it chocolade repen

De mega populaire pop-its kun je op dit moment bijna in ieder huishouden (met kinderen) vinden. Kinderen worden er ontspannen van door de pops in te drukken en laten poppen. Het schijnt ook nog goed te zijn voor de motoriek.

Maar dat deze pop-its ook nog heel goede vormen zijn voor zelfgemaakte chocoladerepen is misschien wel beter nieuws. Ga samen met je kinderen aan de slag en ga helemaal los. Er gaat niks boven samen kliederen in de keuken.

Overheerlijke vullingen

Leef je helemaal uit met de ingrediënten waarmee je de pop-it vult. Stop er (ongezouten) noten in voor een iets gezondere variant, maar doe ook eens gek met: mini marshmallows, popcorn, fijn gehakte fudge, M&M’s, Fruittella’s of Skittles, muisjes (de hagelslag), stukjes dropveters of stroopwafels, pindakaas (ja, echt waar!). Volgens mij heeft deze Culy redactrice een nieuwe hobby.

Hoe maak je de pop-it chocolade repen?

Het is verschrikkelijk simpel: vul de pop-it gaatjes met een een vulling naar keuze of wat jullie lekker vinden. Smelt chocolade au bain marie en giet dit over de pop-it. Laat afkoelen en je kunt de chocolade reep er zo uit poppen.

Voor de extra grote chocolade-lovers: giet eerst een dun laagje gesmolten chocolade op de pop-it. Vul snel met een vulling naar keuze en giet er nog een laag chocolade overheen. Of maak de eerste taart uit het onderstaande filmpje. Kan ook.

Pop it chocolade reep
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

Zin gekregen in chocolade?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.