Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 30 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Moet je echt even naar luisteren: Keukenconfessies op Clubhouse

Ben je al bekend met de social media app Clubhouse? Op dit platform luister je mee naar de meest interessante gesprekken. Óók over food. Onze nieuwe verslaving is de wekelijkse serie Keukenconfessies, van Marcus Polman en vaste co-host (en topkok!) Robert Kranenborg. Elke dinsdagavond tussen 17:00 en 18:00 uur.

Wat is Clubhouse?

Je moet even een uitnodiging zien binnen te slepen voor Clubhouse, want je krijgt alleen toegang als je lid bent. En een iPhone hebt, want de app is vooralsnog alleen beschikbaar voor Apple (een Android-versie is in de maak). Elk lid mag weer twee uitnodigingen weggeven. Inmiddels is er ook in Nederland een grote schare gebruikers van de app.

Ben je eenmaal binnen, dan kun je elk gesprek meeluisteren. Dus ook die van grote namen als Kanye West en Elon Musk (mocht je dat willen). Of luister naar gesprekken tussen koks of vakidioten uit de gastronomie. Want er zijn enorm veel leuke Clubhouse sessies over eten en drinken waar je bij kunt aanhaken. Afgelopen zaterdagochtend bijvoorbeeld, verzamelden veel chefs zich op Clubhouse na het uitlekken van de Michelinsterren om dat nieuws te bespreken. Razend interessant om dan even mee te luisteren.

Bron: Unsplash

Keukenconfessies

Het inspireerde culinair journalist Marcus Polman tot het opzetten van een vaste serie Clubhouse sessies. Elke dinsdag tussen 17:00 en 18:00 uur gaat hij samen met vaste co-host Robert Kranenborg live met Keukenconfessies; vernoemd naar het geweldige boek van Anthony Bourdain. Samen met verschillende gastsprekers uit de culinaire wereld duiken ze in onderwerpen als pizza, snacks, de doordeweekse maaltijd, burgers en kroketten. Maar er worden ook keukentips en inspiratie voor gerechten uitgewisseld.

Zo leerden we ondermeer van Robert Kranenborg dat je zelf hele lekkere garum kunt maken met goede vissaus (liefst die van Red Boat) en Worcestershiresaus, ontdekten we dat Julius Jaspers zijn burger het liefst eet à la David Chang tussen twee ronde stukken toast en deed Snackspert uit de doeken dat de citroenmayonaise van Lidl erg lekker is (zelf zweren we ook bij die van D&L (Devos & Lemmens).

Luister mee

Het is nu al een moment geworden waar we wekelijks naar uitkijken: een stelletje vakidioten dat een uur lang met goesting praat over lekker eten en daarbij de beste tips, tricks en info uitwisselt.

Het blijft trouwens niet bij meeluisteren alleen: als je even je virtuele handje opsteekt, kan je op het podium worden gehaald om jouw vraag te stellen of tip of anekdote te delen.

> Keukenconfessies is elke dinsdag tussen 17:00 en 18:00 te beluisteren op Clubhouse

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.