Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 1 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Twee topchefs lassen een Anthony Bourdain herdenkingsdag in op 25 juni

Het is alweer bijna een jaar na het overlijden van onze culinaire held Anthony Bourdain. Het nieuws trok op 8 juni 2018 als een schokgolf door de culinaire wereld, waarbij fans van de reiskok verbijsterd reageerden op zijn dood. Twee sterrenchefs die bevriend waren met Bourdain, hebben nu een herdenkingsdag ingelast om hun overleden vriend te eren. En ze willen dat jij die dag een toost uitbrengt op Bourdain.

Anthony Bourdain herdenkingsdag

Chefs Eric Ripert (Le Bernardin in New York) en José Andrés (o.a. The Bazaar) verklaren in een video op Instagram dat ze de geboortedag van Anthony Bourdain willen vieren. Dat is op 25 juni. Het zou de 63e verjaardag van Bourdain zijn geweest.

“Op 25 juni vieren wij het leven van onze goede vriend en onze geliefde Anthony Bourdain”, zegt Eric Ripert in de video. “En we willen dat iederéén zijn leven viert”, vult José Andrés aan. “Door te juichen voor Tony. Waar je wilt, met wie je wilt”, aldus Ripert. Daarna zien we de chefs allebei een flinke teug drank nemen. “Op Anthony!” roepen ze.

25 juni is #bourdainday

De chefs hebben zelfs een speciale hashtag bedacht voor 25 juni: #bourdainday. En het is de bedoeling dat fans van Bourdain wereldwijd op Instagram delen hoe ze het leven van hun culinaire held vieren.

Dus: ga op 25 juni – Bourdain indachtig – eten, héél veel en héél goed eten, drink, lach, laat een Bourdain-tattoo zetten (gewoon een idee…) en vier de culinaire nalatenschap en het leven van deze held samen met de rest van de wereld. Op Anthony!

Ook interessant: ga op een Anthony Bourdain food tour door New Jersey: 

Je kunt binnenkort op een ‘Anthony Bourdain food tour’ door New Jersey

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.