Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Kooktips 30 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Kids: zo maak je stoere ‘dinosauruseieren’

Kleine foodies opgelet: wij hebben een héél gaaf idee voor jullie. Met een simpel trucje transformeer je hard- of zachtgekookte eitjes namelijk tot stoere dinosauruseieren. Zo cool!

Hoe het werkt? Lees maar even mee.

Zo maak je dinosauruseieren

Dinosauruseieren maken is helemaal niet zo moeilijk. Eerst en vooral moet je de eitjes natuurlijk koken, zoals je dat normaal gezien zou doen. Twijfel je over de juiste kooktijd?

Over het algemeen (dus voor een middelgroot ei) gelden de volgende kooktijden:

  • Zachtgekookt ei: 3-4 minuten
  • Halfzacht ei: 5-6 minuten
  • Hardgekookt ei: 8-9 minuten

How to: Het perfecte ei koken (zoals jij ‘m graag hebt)

Laat je eitjes vervolgens afkoelen onder koud stromend water. Gelukt? Rol de eitjes voorzichtig met je handpalm over het tafelblad, zodat de eierschaal begint te breken, maar de stukjes er niet vanaf komen.

Gebruik kleurstof…

Doe nu wat water in een kom en druppel er een paar drupjes kleurstof in. De donkerste kleuren (zoals rood, blauw en groen) werken het beste. Oranje of geel geven niet zo’n mooi effect.

Plaats de eieren in de oplossing van water en kleurstof en laat zo 3 à 4 uur staan. Een portie geduld heb je dus wel nodig, maar verder is er niks aan. Is de tijd om? Dep de eitjes droog met keukenpapier en pel de schaal er voorzichtig vanaf. Tadaaa!

…of natuurlijke kleurstof

Niet zo’n fan van chemische kleurstof? Met natuurlijke kleurstoffen moet het ook lukken. Voor rode kleurstof bestaan er bijvoorbeeld heel wat alternatieven. Voor blauw-paars kun je kookwater van rode kool gebruiken en voor groen het kookwater van spinazie.

De dinosauruseieren staan trouwens extra leuk op een bedje sla, bijvoorbeeld in een lunchtrommel.

Creatieve & gezonde snacks voor kinderen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.