Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 31 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

Leuke tip: sterrenchef Soenil Bahadoer maakte een maaltijdbox voor Jumbo

Een maaltijd van een steengoede sterrenchef meenemen bij je lokale supermarkt: dat klinkt als een droom. Toch stuitte de Culy-redactie onlangs op een maaltijdbox van sterrenchef Soenil Bahadoer (De Lindehof**) bij de Jumbo Foodmarkt. Je begrijpt: die box ging mee naar huis.

Meet the chef: Soenil Bahadoer (De Lindehof**)

De chef bedacht twee verschillende maaltijdboxen voor Jumbo, waarvoor hij alle ingrediënten al helemaal voorbereidde. Je scant de QR-code op de box voor de instructies en binnen een kwartier staat er een driegangenmaaltijd van Soenil voor twee personen bij je op tafel.

Soenil Bahadoer maaltijdbox Jumbo
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Maaltijdbox van Soenil Bahadoer bij Jumbo

In de ene box vind je een heerlijk zacht Tom Kha Kai soepje met shiitake, gemarineerde garnalen en olie van kaffir limoen. Ook zit de befaamde rendang van de chef in de box, geflankeerd door gegrilde witte kool (onze favoriet), rijst met sereh en citroenblad en atjar. Toe is er een taartje in de vorm van een tulp, met appel, ananas en five spice.

Box twee bevat Indische makreel met paksoi, venkel, kerrie en vadouvan-dressing. Daarna ga je aan de kippendijen met teriyaki, rijst met citroenblad en sereh en Indische boontjes met taugé en sambal. Ook in deze maaltijdbox vind je het taartje van appel en ananas terug.

De maaltijdboxen van Soenil Bahadoer zijn t/m 6 april te koop voor € 30,- en € 35,- bij alle Jumbo Foodmarkten. Haast je!

Rendang van Soenil Bahadoer voor Jumbo
De befaamde rendang van Soenil Bahadoer met witte kool en atjar / Bron: Nancy van Batenburg voor Culy
Soenil Bahadoer Jumbo
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.