Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 28 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Snackspert start petitie: haal de McRib van McDonald’s terug naar Nederland!

De McRib moet terug. Dat vindt Eke Bosman, ook wel bekend als Snackspert bij zijn duizenden Instagram-volgers. En hij staat niet alleen. Hij startte een online petitie om de McRib weer terug te krijgen bij McDonald’s in Nederland, die met veel enthousiasme wordt onthaald. Eke: “Het gaat door het dak momenteel”.

Maar first things first: wat is die McRib en waarom is dat iets om van uit je plaat te gaan?

De McRib

Het gaat om een broodje met zacht varkensvlees in de vorm van een sparerib (zonder bot), met barbecuesaus, ui en augurk. “Een cultklassieker is het”, aldus Snackspert. De McRib zag in 1981 voor het eerst het neonlicht van de gele M en werd in 1985 weer van het McMenu gehaald wegens tegenvallende verkopen.

Toch werd de snack in 1989 geherintroduceerd bij McDonalds, en was ‘ie tot 2005 in veel landen verkrijgbaar. Nu hebben alleen filialen van McDonald’s in Duitsland en Luxemburg de McRib nog permanent op het menu staan.

Petitie

Und warum? Snackspert snapt er niks van. “Dit is misschien wel één van de beste snacks van de McDonald’s”, schrijft hij op Instagram. Nadat hij op Instagram Story verslag deed van de McRib van McDonald’s in Duitsland, werd hij overladen met berichten van mensen die de McRib missen en ‘m terug willen in Nederland.

Daarom wil hij McDonald’s Nederland oproepen om de McRib weer op te nemen in het assortiment. Hij startte een online petitie, waar inmiddels al meer dan 1600 handtekeningen onder zijn gezet.

Wil je ook dat de McRib terug komt naar Nederland? Onderteken de petitie.

Meer McDonald’s nieuws:

McRib McDonald's
Bron: Paul J. Richards / AFP

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.