Claire de Court
Claire de Court Inspiratie 5 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

De mooiste kerstdesserts die je in een glaasje serveert

Het dessert is een van de allerleukste gangen tijdens Kerst! Al je gasten zullen ongetwijfeld hun vingers opeten bij deze verrukkelijke kerstdesserts in een glas.

Kerst kan ontzettend stressvol zijn. Met deze desserts hoef je je gelukkig niet meer in te spannen op het laatste moment. Je serveert ze namelijk in een glas en kunt ze vaak van tevoren al klaarmaken. Ze zien er mooi en feestelijk uit én ze smaken ook nog eens heerlijk (uiteraard).

1. Tiramisu in een glas

Tiramisu is natuurlijk het perfecte dessert wat je van tevoren kan maken. En het kán haast niet anders dat je iedereen hier heel erg blij mee gaat maken. Naast dat tiramisu heel leuk is in een glas, kun je het natuurlijk ook gewoon in een grote bak maken.

> Zo maak je klassieke tiramisu

2. Mango-fool in een glas

mango-fool
Nancy van Batenburg voor Culy

Dit romige toetje met fruit is echt mega makkelijk. En mango valt bijna altijd in de smaak. Serveer het in een cocktailglas om het éxtra kerstig te maken.

> Zo maak je supersnel een mango-fool

3. Cheesecakemousse in een glas

cheesecake mousse salted caramel
Culy.nl

Haast álles met mousse is perfect voor kerst, dus al helemaal deze super-deluxe cheesecake mousse. Maak het af met salted caramel en popcorn (of voeg zelf wat leuks toe!).

>Cheesecake mousse met salted caramel en popcorn

4. Chocolademousse in een glas

Om even in het mousse-genre te blijven: chocolademousse is natuurlijk een absolute klassieker voor kerst. En het handigste is, dat je er eindeloos mee kan variëren én dat het natuurlijk in een glas kan. Handig als je voor een groot gezelschap maakt!

We hebben meerdere recepten voor je:

5. Gingerbread trifle

nagerecht kerstmis

Het leuke aan deze gingerbread trifle? Doordat hij in een glas zit, is hij ontzettend makkelijk te maken. En wat is er nou kerstiger dan peperkoek?

> Zo maak je deze feestelijke gingerbread trifle! 

6. Affogato in een glas

affogato met suikerspin

Feestelijk kan bijna niet. Affogato is echt een dessert waarmee je een onvergetelijke afsluiter hebt. Deze versie met suikerspin geeft het net nog iets extra’s. En het allerbeste: je hebt het zó klaar.

> Affogato met suikerspin zelf maken

7. Eton mess

De naam zegt het al: dit gerecht is een perfect voorbeeld van ugly delicious! Een ontzettend snel recept dat heel gepast is voor als je nog last minute een dessert moet bedenken.

>Zo maak je super snel Eton Mess 

8. Îles flottantes

ile flottante
Nancy van Batenburg voor Culy

Het tweede dessert in de lijst alweer met salted caramel, maar we krijgen er gewoon geen genoeg van. Dit klassieke Franse dessert past perfect bij een kerstdiner. Tijd om al je gasten omver te blazen!

> Naar recept: Îles flottantes met salted caramel

Meer Kerstige nagerechten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.