Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Restaurants 5 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Sijf in Rotterdam is het beste café van Nederland en wij snappen wel waarom

Wie in Rotterdam weleens een kroeg bezoekt, kent vast en zeker Sijf: een klassieker in het straatbeeld. Bij Sijf klopt alles. Van de bieren op de tap tot de tot in de puntjes uitgedachte menukaart en het volledige interieur. En dat is nu ook nog eens bekroond, want Sijf werd onlangs uitgeroepen tot het beste café van Nederland.

Je vindt Sijf middenin het centrum in een historisch pand uit de 19e eeuw. Iets wat natuurlijk niks zegt over de kwaliteit van het eten en drinken, maar wel leuk meegenomen is als je een sfeervolle plek zoekt.

Bron: Sijf

Bier drinken

En wat doe je dan in zo’n bruine kroeg? Juist, een biertje drinken. En Sijf was, zoals ze zelf zeggen, ‘al toonaangevend op het gebied van speciaalbier toen rond 2014 de grote bierexplosie begon’. Dat belooft wat!

De 70 speciaalbieren op de bierkaart bij Sijf zijn allemaal uitgekozen op hun ambachtelijkheid. Ook worden regelmatig exclusieve bieren besteld in een beperkte oplage (denk aan bier gelagerd op whisky- of rumvaten). Eentje proeven? Werp dan een blik op de krijtborden boven de bar voor het aanbod.

Er is altijd wel een reden om een te borrelen… het is onder andere vrijdag. Met wie kom jij het weekend in luiden? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ *⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ *⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ *⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ * ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #sijf #oudebinnenweg #bierrotterdam #kroeg #rotterdam #rotterdamfood #bar #borrel #drinks #lunch #beer #diner #rotterdam010 #foodie #foodphotography #instafood #instagood #instafood #hotspotrotterdam #weekendjerotterdam #rotterdamcity

53 Likes, 0 Comments – Sijf Rotterdam (@sijfrotterdam) on Instagram: “Er is altijd wel een reden om een te borrelen… het is onder andere vrijdag. Met wie kom jij het…”

Goed eten bij Sijf

Het moge duidelijk zijn: in de bruine kroeg kun je hoe dan ook terecht voor goede bieren. Maar wat je er ook kunt doen, is goed eten. Op elk moment van de dag, want Sijf is van ‘s ochtends tot ‘s nachts geopend.

En als je denkt die menukaart niet verder gaat dan een broodje kroket, portie bitterballen of een goede uitsmijter, heb je het mis.

Een broodje kaas klinkt misschien standaard, maar als je weet hoe dat broodje kaas eruit ziet, begint je maag te knorren. En dat geld ook zo voor de carpaccio en de rest van de fijne broodjes.

Say cheese! It’s weekend! ?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ *⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ *⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ * ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #sijf #oudebinnenweg #bierrotterdam #kroeg #rotterdam #rotterdamfood #bar #borrel #drinks #lunch #beer #diner #rotterdam010 #foodie #foodphotography #coffee #manmetbril #instafood #instagood #instafood #foodlover #hotspotrotterdam #weekendjerotterdam #rotterdamcity

17 Likes, 0 Comments – Sijf Rotterdam (@sijfrotterdam) on Instagram: “Say cheese! It’s weekend! ?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ *⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ *⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ * ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #sijf #oudebinnenweg…”

Van bao buns tot gehaktballen met jus

Denk aan een poké bowl met zalm of een vegan variant met tempeh. En dat zijn niet de enige Aziatische invloeden die bij Sijf naar binnen zijn gedruppeld. Je kunt ook kiezen voor een bao bun met krokant buikspek, radijs, lente-ui en hoisinmayonaise.

Liever op z’n Hollands? Dan is de gehaktbal met jus, wit brood en grove mosterd ongetwijfeld je ding.

Maar naast de good-old klassiekers vind je er ook mooie gerechten die je niet per se verwacht bij een bruine kroeg.

⚡️We hebben een nieuwe kaart! ⚡️⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ En speciaal voor jullie hebben we ook alvast wat nieuwe gerechten op de foto gezet. Heb jij de pokébowl met zalm al geprobeerd? ? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ *⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ *⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ *⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #sijf #oudebinnenweg #bierrotterdam #kroeg #rotterdam #rotterdamfood #bar #borrel #drinks #lunch #beer #diner #rotterdam010 #foodie #foodphotography #coffee #manmetbril #instafood #instagood #instafood #foodlover #hotspotrotterdam #weekendjerotterdam #rotterdamcity

31 Likes, 0 Comments – Sijf Rotterdam (@sijfrotterdam) on Instagram: “⚡️We hebben een nieuwe kaart! ⚡️⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ En speciaal voor jullie hebben we ook alvast…”

Adres Sijf

Sijf zit aan de Oude Binnenweg 115 en is de hele week vanaf 09:30 geopend. Op vrijdag en zaterdag kun je er tot 02:00 blijven hangen. Op de andere dagen gaat het café een uurtje eerder dicht.

Meer hotspots in Rotterdam

You can’t live life on an empty stomach. ?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ *⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ *⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ *⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #sijf #oudebinnenweg #bierrotterdam #kroeg #rotterdam #rotterdamfood #bar #borrel #drinks #lunch #beer #diner #rotterdam010 #foodie #foodphotography #coffee #manmetbril #instafood #instagood #instafood #foodlover #hotspotrotterdam #weekendjerotterdam #rotterdamcity

29 Likes, 0 Comments – Sijf Rotterdam (@sijfrotterdam) on Instagram: “You can’t live life on an empty stomach. ?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ *⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ *⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ *⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #sijf…”

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.