Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 1 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: snel dessert met bramen, salmiak en witte chocolade

Drop is zalig om te snaaien, maar wist je dat je er ook hele lekkere gerechten en desserts mee kunt maken? Wij combineerden dit dessert met bramen daarom met salmiak, mascarpone, amaretti en witte chocolade. Ontzettend lekker!

In de new Nordic cuisine in Scandinavische landen kijken ze er niet meer van op: koken met drop. Wij bedachten een recept rondom de bijzondere smaakcombinaties van onze favoriete drop, van Lakrids. Dit dessert is makkelijk en snel. En je breidt het zo uit, voor als er plots meer eters over de vloer komen.

Voor dit dessert met bramen gebruikten we het fijne droppoeder van Lakrids, met een heerlijke salmiak smaak (online te koop). Maar je kunt ook harde salmiak snoepjes fijnmalen. Doe dat bijvoorbeeld in een vijzel of keukenmachine.

De bramen kun je trouwens ook prima vervangen door frambozen of blauwe bessen. En kun je geen amaretti vinden? Gebruik dan andere amandelkoekjes. Of lange vingers, ook lekker.

Snel dessert met bramen

Zo maak je dit dessert met bramen en salmiak

Roer de mascarpone zacht in een kommetje. Voeg het salmiak poeder toe en meng goed.

Zet vier glaasjes klaar. Verkruimel in elk glaasje twee amaretti. Schep er anderhalve eetlepel van de mascarpone met salmiak bovenop. Verdeel er vijf tot zes bramen over en rasp daar wat witte chocolade overheen.

Verkruimel anderhalf amaretti koekje in het glaasje, herhaal met een laagje mascarpone en weer vijf tot zes bramen met wat geraspte witte chocolade.

Snel dessert met fruit en mascarpone
Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.