Claire van de Graaff
Claire van de Graaff Inspiratie 7 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

5 dingen die je wél kunt maken met kant-en-klaar croissantdeeg (uit een blikje)

Want laten we heel eerlijk zijn: het mag dan zogenaamd croissantdeeg zijn, croissants kun je er in ieder geval níet mee maken.

5 ideeën met kant-en-klaar croissantdeeg uit een blikje

De geur van klef, kant-en-klaar croissantdeeg teleporteert ons direct naar vroeger, toen we in het weekend zelf croissantjes maakten. Nog steeds poppen we in het weekend maar wat graag zo’n kartonnen blikje open. Maar niet om croissants mee te maken, want kom op – dat deeg lijkt in de verste verte niet op het flaky, boterige deeg waar echte croissants van gemaakt zijn. Gelukkig zijn er genoeg lekkere dingen die je wél kunt maken van kant-en-klaar croissantdeeg.

1. Pigs in a blanket (minihotdogs!)

Misschien wel de allerleukste partysnack voor zowel kinderen als volwassenen (dus top voor als je een verjaardag inclusief kids host): miniworstenbroodjes, oftewel pigs in a blanket! Bestrooi ze eventueel met wat maanzaadjes en serveer ze met mosterd. Ook met vegaworstjes te maken, natuurlijk.

> Naar het recept: pigs in a blanket

Pigs in a blanket
Unsplash

2. Air fryer hot pockets

Hot pockets zijn in Nederland niet zo’n bekende snack, maar het wordt tijd dat daar verandering in komt. Een hot pocket is een soort gevulde envelop van deeg, die je warm eet. De vulling bestaat vaak uit tomatensaus met bijvoorbeeld ham, salami of kip, en vaak een goeie hoeveelheid kaas – eigenlijk een soort pizzabroodje dus – maar je kunt ze uiteraard vullen met wat jij lekker vindt. Spinazie, kaas en artisjok bijvoorbeeld, of pepperoni. Met dit recept maak je zelf hot pockets uit de airfryer.

> Naar het recept: air fryer hot pockets

mini-pizza's voor in de pizzarette ter illustratie van recepten met een pizzarette
Bron: Pexels Pexels

De lekkerste airfryer recepten van Culy op een rij

3. Creamcheese-repen met framboos en citroen

Een soort kruising tussen cheesecake en lemon bars: romig, fris, zoet en zeer verslavend. Wees gewaarschuwd, dus. Heb je geen (diepvries) frambozen in huis, maar wel blauwe bessen, aardbeien, of ananas? Je kunt ze maken met wat je in huis hebt. ‘T is jouw feessie.

> Naar het recept: Lemon-Raspberry Cream Cheese Bars

Frambozencake
Culy.nl

4. Brunchbrood met bacon, ei en kaas

Dit brunchbrood is een perfect spektakelstuk voor een zondagse brunch met vrienden of tijdens het paasontbijt, en werkt ook zeer goed tegen katers. Mimosa’tje erbij, niks meer aan doen.

> Naar het recept: brunchbrood met bacon, ei en kaas

brunchbrood
Bron: Culy.nl

Zalig brunch-menu: 7 gerechten voor een heerlijke ochtend/middag

5. Kaneel ‘monkey bread’

Monkey bread is een snackbrood dat gemaakt is van allemaal losse stukjes deeg. Hierdoor kun je er makkelijk een stukje vanaf trekken – perfect om te delen. Het wordt ook wel ‘pull apart bread’ genoemd en er zijn hartige versies, met bijvoorbeeld kaas en knoflookboter, en zoete, zoals deze sticky versie van kant-en-klaar croissantdeeg met suiker en kaneel.

> Naar het recept: cinnamon monkey bread

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.