Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Gesponsord 10 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

3x je favoriete comfort food in een vegetarisch jasje

Ben je flexitariër of vegetariër, maar mis je je portie comfort food énorm? Helemaal nergens voor nodig. Want onze klassieke guilty pleasures zijn er tegenwoordig ook in vegetarische varianten. Om net zo hartstochtelijk van te genieten, maar dan zonder vlees. 3x je favoriete comfort food, vegetarisch uitgevoerd!

Veggie burger bij McDonald’s

De vegetarische burgers kennen we, maar soms kun je enorm verlangen naar zo’n burger van McDonald’s. Of het nou ‘s avonds laat na het stappen is, of we midden op de dag in the middle of nowhere zijn met een rammelende maag: McDonald’s is er áltijd voor je. Nu dus ook als je eens geen vlees wilt eten maar tóch trek hebt in de McChicken of de Homestyle Crispy Chicken! Halleluja.

Er zijn nu bij de Mac namelijk twee burgers verkrijgbaar: de mega populaire McChicken en de Homestyle Crispy Chicken, beide in een vega variant. Deze veggie burgers hebben alles wat je hart verlangt (dat zachte broodje, saus, toppings), maar dan volledig vega. En, die super krokante vegetarische burger op je broodje? Die is gemaakt van zuivel, zeewier en vezels. We’re loving it.

McDonald's Veggieburger

Vega hotdogs

De vega hotdog is hot! We zien ze te kust en te keur bij food trucks en hotspots. Zelf vegetarische hotdogs maken is niet moeilijk. Zeker niet als je voor een goede, kant-en-klare vega worst gaat. Bijvoorbeeld van de Vegetarische Slager. De gemiddelde supermarkt heeft inmiddels ook een breed scala aan vega opties, zeker qua worstwereld. Je kunt ze ook zelf maken van seitan.

Ook heel populair online zijn recepten voor een volledig vegan hotdog, waarbij het worstje wordt vervangen door… een wortel. Carrot dogs worden ze ook wel genoemd. We weten niet zo goed wat we daarvan moeten vinden. Maar, hee: don’t knock it till you’ve tried it, right?

Comfort food vegetarisch: vega hotdog

Vega ramen

Bij een portie hete, dampende ramen denk je vaak aan een dikke plak varkensvlees en een bouillon getrokken van botten; of die nou van vlees of vis afkomstig zijn. Toch, zien we deze geliefde comfort food ook steeds vaker in een vegetarische, of zelfs vegan, variant.

Wil je aan je vega ramen-fix komen, dan zijn er gelukkig veel ramenshops die je een kommetje geluk aanbieden in een vegetarische versie. Dat kan ook heel goed, want de basis van veel soorten ramen is dashi: een vegetarische bouillon die wordt getrokken van kombu (gedroogd zeewier) en bonito flakes (gedroogde tonijn). Voor een vegan ramen wordt de tonijn vervangen door gedroogde paddenstoelen, zoals gedroogde shiitake. Zelf maken? Check dan vooral even ons lekkere recept voor vegetarische ramen.

Comfort food vegetarisch: ramen

In samenwerking met McDonald's

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.