Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 6 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

3 x favoriete wijnen die we deze zomer drinken

Flesje wijn opentrekken? Goed idee. Wij hebben alvast 3 van onze favoriete zomerwijnen uitgelicht, die we de afgelopen tijd hebben ontdekt. O jongens, wat hebben we hiernaar verlangd!

3 x favoriete zomerwijnen

Deze toffe zomerwijnen kunnen wij ten harte aanbevelen:

1. Piquette

Oké oké, officieel is Piquette geen wijn maar, nou ja, piquette dus. Dat is een drank die gemaakt is van de druivenschillen uit de wijnproductie, een restproduct in feite. Volgens Europese wetgeving is het verboden om druivenschillen te upcyclen naar iets lekkers, tenzij het bedoeld is om te delen met de familie van de wijnmaker.

Is dat nog van deze tijd? Natúúrlijk niet. Dat vonden ze ook bij Chateau Amsterdam, die te gekke urban winery in een oude fabriekshal in Amsterdam-Noord. Tegen de regels in hebben ze 40.000 flessen piquette geproduceerd, zodat iedereen kan proeven hoe onterecht die wetgeving wel niet is.

Qua smaak zit het een beetje tussen een rosé bubbel en een kriekbiertje, met tonen van cassis. De lichte bubbel en het lagere alcoholpercentage (5%) maken het de perfécte zomerdrank, of een ideaal cadeau.

Een fles piquette kost € 9,5,- euro en is te koop op de webshop van Chateau Amsterdam. Of ga ‘m proeven in Bar Piquette, een bar met een héérlijk terras waar ze je met liefde een glas piquette komen inschenken. 

Piquette als voorbeeld van zomerwijnen
Bron:  Winnie Verswijvel voor Culy

2. Resalte Vendimia Seleccionada 2018 (Ribera del Duero)

In de zomer drinken we onze rode wijn graag licht gekoeld. Ribera del Duero wijnen lenen zich daar uitstekend toe. Deze wijnen zijn afkomstig uit het hart van Noord-Spanje, aan de oever van de Duero-rivier. Door het contrast tussen koude winters en hete zomers in die regio ontwikkelen de druiven volle en complexe aroma’s.

Een favoriet deze zomer is de Resalte Vendimia Seleccionada (2018). Waarom is ‘ie lekker? Omdat het een zijdezachte, milde wijn is, wat ‘m extra geschikt voor de zomer maakt (de vollere wijnen bewaren we liever voor de winter). Soepel en silky, zo kun je de wijn omschrijven. Combineer daar nog wat Spaanse tapas bij en het lijkt alsof je met je neus tussen de Spaanse wijnranken zit te tafelen…

De Resalte Vendimia Seleccionada (2018) kost ongeveer €15,50 en is te koop bij o.a. Drinks & Co

Ribera del Duero wijn als voorbeeld van zomerwijnen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

3. Chandon Garden Spritz

Bij Chandon lijken ze geslaagd te zijn in wat weinig anderen hen nadoen: een drankje bedenken dat én nieuw en simpelweg heerlijk is. We hebben het in dit geval over de Chandon Garden Spritz: een mousserende wijn waar een vleugje sinaasappellikeur aan is toegevoegd. Op een goeie manier welteverstaan, dus zonder kunstmatige smaak- en kleurstoffen.

Wil je een keer uitpakken met een bijzondere aperitief, dan is de Garden Spritz echt heel warm aan te bevelen. Lekker om te pairen met goede olijven van kwaliteit.

Garden Spritz van Chandon kost ongeveer €20 en is te o.a. te koop via Drankdozijn

Olijven-overzicht: welke soorten zijn er en welke gebruik je waarvoor?

Chandon Garden Spritz
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.