Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 17 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Video: Yvette van Boven maakt marshmallows met verveine

Een superleuk klusje voor een luie middag: zelf marshmallows maken. In bovenstaande video laat Yvette van Boven je zien hoe je dat doet. Zij maakt marshmallows met verveine: een fris, citroenachtig kruid dat ook veel wordt gebruikt in thee.

Marshmallows met verveine

Yvette maakt een thee van de verveine en gebruikt die als belangrijkste smaakmaker voor de marshmallows. Ze tipt dat je dit ook met andere theesoorten kunt doen, zoals rozenthee. Of wat dacht je van matcha of Earl Grey?

Wat ideaal is aan het recept voor marshmallows van Yvette: je hebt er niet per se een suikerthermometer voor nodig (halleluja!). Als je de suiker ongeveer 7 minuutjes laat doorkoken, zit je goed, aldus Yvette. Knoop het in je oren!

Yvette van Boven gelatine marshmallows

Puur natuur

Opvallend: je hebt voor deze marshmallows met verveine geen eiwitten nodig, terwijl die normaliter vaak worden gebruikt in marshmallows. De gelatine en de suikersiroop met de thee zijn genoeg om luchtig opgeklopte marshmallows te krijgen.

Ook komen er nul geur-, kleur- of smaakstoffen aan dit snoep te pas: de marshmallows zijn puur natuur!

De grote plak marshmallow moet een paar uur drogen, daarna kun je ‘m in blokjes snijden of er met een koekjessteker leuke vormpjes uit steken. Superleuk bij een high tea.

marshmallows met verveine

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.