Redactie
Redactie Inspiratie 1 aug 2014
Leestijd: 2 minuten

Genieten alsof je in Parijs bent, maar dan gewoon lekker thuis

Net zo dol op Parijs als wij? De kleine steegjes, de grote boulevards, de prachtige pleinen, de Bouquinistes langs de Seine, de heerlijke brasserieën, kleine wijnbarretjes en talloze boulangeries? Dachten we al. Daarom: tips om te genieten alsof je in Parijs bent, maar dan gewoon lekker thuis.

Stock 16

1. Begin de dag met een espresso of cappuccino en een goed croissantje. Dus niet zo-eentje uit een rol die je zelf in de oven gooit, maar eentje van een goede bakker. Met roomboter!

2. Zet een kopje thee met de mooiste losse thee die je je kunt veroorloven, van een mooi merk zoals Betjeman & Barton of Jacob Hooy. Mooi theezeefje, schoon kopje, vers water… Mmm.

3. Koop een doosje macarons of maak ze zelf. Kost even wat tijd, maar met dit recept van Hidde de Brabander moét het je lukken (okee, de eerste drie keer mislukken ze, en daarna heb je het onder de knie). Een hapje van je macaron, en je waant je in Parijs.

4. Klim het terras of je balkon op, drink een verre de vin blanc, doe je ogen dicht en geniet van het zonnetje.

Stock 17

5. Maak flinterdunne crêpes (ons favoriete recept van Julia Child lees je hier) en besmeer ze royaal met Nutella.

Stokbrood

6. Koop het beste stokbrood dat je kunt vinden en snijd er thuis een rustiek stuk van en besmeer met (gezouten) roomboter. Het hele brood opeten en je pakje boter leeglikken is niet zo heel slim voor je dijen, dus doe als de Parijzenaren: alles met mate.

7. Nodig je vrienden uit en trakteer ze op een schaal ijskoude oesters. Beetje vinaigrette in een klein kommetje, brood erbij, wijntje open…

8. Leef je uit bij de kaasboer en koop je favoriete Franse stinkkaasjes. Zie hier onze tips voor het perfecte kaasplateau.

Ratatouille (2007) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Ratatouille (2007) Trailer #1: Check out the trailer starring Brad Garrett, Lou Romano, and Patton Oswalt]! Be the first to watch, comment, and share old trailers dropping @MovieclipsClassicTrailers.

9. Hij blijft leuk: de film Ratatouille. Om in de echte Parijse culinaire sfeer te komen.

De leukste hotspots in Parijs:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.