Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 27 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… Fou de Patisserie Boutique in Parijs

Ben je gek op patisserie, dan móet je naar Fou de Patisserie Boutique in Parijs. In dit kleine winkeltje worden de mooiste en lekkerste gebakjes van de beste patissiers van Parijs verzameld. Heerlijk overzichtelijk op één plek.

Éclairs, cannelés, madeleines, financiers, religieuses: Parijs heeft zó veel lekkers te bieden op het gebied van patisserie. Met tot gevolg dat een weekendje naar de stad van de liefde algauw uitmondt in een ware uitputtingsslag, waarbij je de hele stad door rent, van patisserie naar patisserie.

Het beste van Parijs

Dat hoeft dus niet meer. Want bij Fou de Patisserie Boutique worden de mooiste, lekkerste gebakjes verzameld, van de beste patissiers die de stad te bieden heeft.

Fou de Patisserie Boutique

Zoals de Baba au Rhum van Philippe Conticini van La pâtisserie des rêves, de mooiste creaties van Pierre Hermé, de éclairs van Christophe Adam van L’éclair de genie, de macarons van Hugo&Viktor en de mooiste croissants van la Boulangerie Bo.

Helemaal tof: de patissiers bakken ook speciale edities, die alleen in Fou de Patisserie Boutique worden verkocht.

Maar we vonden er bijvoorbeeld ook te gekke kant-en-klare producten van Parijse makers: appelsap met smaakjes van Le Coq Toque (appel-basilicumsapje anyone?), confituren van Confiture Parisienne en nog veel meer lekkers.

Fou de Patisserie Boutique

De boetiek is trouwens bedacht door het in Frankrijk zeer geliefde magazine Fou de Patisserie, dat helemaal over patisserie gaat (de titel betekent letterlijk: gek op patisserie).

Fou de Patisserie Boutique

Culy ontdekt Fou de Patisserie Boutique

Wij probeerden de éclair met een crème van yuzu, stukjes koek, eetbaar zilver en knapperig shisoblad. Superromig en lekker zuur door de yuzu.

Ook testten we twee sapjes van Le Coq Toque. Van de appelsap met jasmijn waren we niet zo’n fan: we hoopten op een vleug jasmijnthee, maar vonden deze variant erg bloemig en een beetje muf.

Appelsap met basilicum bleek een gouden combinatie: wow, wat gaat dat goed samen! Waarom heeft niemand dat ooit eerder bedacht?

Gaat dat zien, ruiken en proeven!

Fou de Patisserie Boutique
45 rue montorgueil, Parijs

Fou de Patisserie Boutique

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.