Redactie
Redactie Recepten 1 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Mix & match gazpacho om eindeloos mee te variëren

Dit heerlijke recept voor gazpacho komt uit het boek De Hippe Vegetariër van Isabel Boerdam, dat vanaf nu in de winkels ligt. Een kookboek vol fijne, lichte en natuurlijk vegetarische recepten.

Isabel: “Gazpacho is een heerlijk fris tussendoortje dat gemakkelijk te maken is en een paar dagen lekker blijft. Het geeft je het gevoel dat je jezelf echt verwent met iets anders dan anders, zonder dat het meteen veel moeite kost.

Er zijn verschillende varianten mogelijk (ook met fruit!) en je kunt experimenteren met extra toppings in je koele soepje. Ook lekker als voorgerecht of tussengerecht bij een uitgebreid diner!”

Dit recept is zo gemaakt dat je uit allerlei ingrediënten kiest en zo zelf je mix & match gazpacho samenstelt. De keuze is reuze, dus je maakt elke keer een origineel soepje!

Zo maak je ‘m:

Kies één hoofdingrediënt en één tweede ingrediënt en bereid deze door ze waar mogelijk te schillen, te ontpitten, de zaadjes eruit te halen, in blokjes te snijden en waar nodig te koken of te roosteren.

Doe het hoofdingrediënt samen met het tweede ingrediënt en je bindmiddel in een keukenmachine en meng tot een egale massa. Voeg beetje voor beetje naar smaak je vloeistof toe, pas een beetje op met de azijn en proef regelmatig.

Kies je smaakmakers en voeg die op dezelfde rustige manier toe aan de keukenmachine: doe eerst de helft, proef dan opnieuw en pas de smaak aan naar wens.

Zeef de gazpacho zorgvuldig en haal daarna nogmaals door de keukenmachine voor een mooie gladde soep.

Kies je toppings, snij deze in kleine blokjes en leg op de bodem van je glas of strooi over de gazpacho heen.

Isabels favoriete combinaties:

– Watermeloen met komkommer, wit brood, witte wijn, gember en geitenkaas
– Paprika met tomaten, noten, plantaardige melk, knoflook, rode peper en parmezaanse kaas
– Bloemkool met groene druiven, noten, olijfolie met fruitazijn, groene kruiden en pijnboompitten

De Hippe Vegetariër ligt nu in de (digitale) boekhandel voor € 22,50.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.