Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Gadgets 7 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Willen we: met deze kaasmaker maak je in 2 uur je eigen kaas

Kaaslovers opgelet: we hebben een heel toffe tool gevonden die zó op je culinaire wishlist kan. Het betreft een kaasmaker waarmee je in amper twee uur je eigen kaas kunt maken. Zit je al te watertanden bij het idee van je eigen zelfgemaakte, superverse kaas? Wij wel.

Kaasmaker: een eenvoudig apparaatje

De kaasmaker waarover we het hebben is van het merk Lékué en kost je amper € 26,-. Verwacht dus geen ingewikkelde apparatuur, maar een basic apparaatje waar je op geniaal simpele wijze je eigen kaas mee draait.

Het principe werkt eenvoudig. De kaasmaker bestaat uit drie elementen: een kom om melk op te warmen, een deksel dat de zuurtegraad meet en een zeef waarin de kaas wordt gevormd. Meer heb je in feite niet nodig voor zelfgemaakte kaas.

Hoe werkt het?

Net 15 minuten kost het je maar aan kooktijd. Die heb je nodig om de melk (samen met eventuele smaakmakers) in de kom van de kaasmaker te doen en te verwarmen in de magnetron. Dit mengsel laat je vervolgens een halfuur rusten en nog eens een uurtje uitlekken in de zeef.

Tadaaa: als het goed is kun je nu je eigen bereide, verse kaas uit de zeef ploppen. Het type kaas dat je je hierbij met voorstellen is een witte, feta-achtige kaas. Puur is die al heel lekker, maar je kunt je natuurlijk ook uitleven met toppings als honing, rozenblaadjes of pistachenootjes. Of maak je eigen kruidenkaas en wentel je kaas in een jasje van fijngehakte groene kruiden (ook al zo lekker!).

Kortom: zet ‘m maar gauw op je culinaire wishlist (of doe hem cadeau aan één van je kaaslovers!). Wij zijn fan.

Hier koop je de kaasmaker

De kaasmaker van Lékué is online te koop voor € 26,-. Op de website van het merk zelf vind je trouwens de exacte recepturen en meer inspiratie om zelf kaas te maken

Lekkere recepten met kaas:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.